Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Terim'den Falcao açıklaması!

Fatih Terim'den Falcao açıklaması!

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray'da Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den Falcao açıklaması!

Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

"2. yarıdaki bir top haricinde pozisyon vermedik"

"Herkes formasının hakkını vermek için uğraştı. Beraber oynama kültürünü arttırmamız lazım. 2. yarıdaki bir top haricinde pozisyon vermedik, bu bizim için sevindirici. Çok pozisyon bulan, oyunu domine eden bir Galatasaray oldu, bu da istediğimizdi."

"Galatasaray, Galatasaray gibi oynadığı zaman..."

"İspanya'da Madrid ile oynamak kolay değil, orada daha zor maç olacak. Galatasaray, Galatasaray gibi oynadığı zaman, ne olduğunu görebiliyoruz. Orada da onu sahaya koymak için elimizden geleni yapacağız ama hiç kolay olmayacak."

"Falcao 10 gün veya..."

"Falcao 10 gün veya daha fazla bizle beraber olmayacak. Real Madrid maçında olmayacak ama orada bizimle olacak, İspanya'ya tedaviye gidecek."

Fatih Terim, Taylan Antalyalı!yı maç kadrosuna almadığı için sosyal medyadan gelen eleştiriler hakkında şunları söyledi: "Taylan'ın bu kadar çok konuşulmasını yadırgadım. Taylan'ın Galatasaray'da oyununu seyrettiler mi?. Taylan'ı böyle bir maçta oyuna atar mıyım? Böyle bir maçta yaptığı bir hatada üzülebilirdi. Onu hazırlıyoruz. Galatasaray'ın Taylan'dan başka sorunları var."

Haberin Devamı

"Genel olarak bugünden memnunum"

Bugün genel olarak oynanan oyundan memnun olduğunu ifade eden Fatih Terim, "Bütün arkadaşlarımın elinden geleni yaptığı bir maçtı. Beraber oynama kültürüne daha da alışmamız lazım. O zaman daha farklı olacağız. Özellikle ilk 25 dakika direk top oynayan bir takım vardı. Bu bizim özlediğimiz, beklediğimiz bir Galatasaray'dı. Defansta ve orta sahada doğru durarak rakibe pozisyon vermedik. Daha da etkili bir takım olacağız. Genel olarak bugünden memnunum" diye konuştu.

"Transfer ettiğimiz oyuncuların geçmişine değil, geleceğine para vermeliyiz"

Genç oyuncularla sözleşme yenileyeceklerini belirten Terim, "Atalay ve Mustafa Kapı ile de sözleşme yenileyeceğiz. Onların 2000lerde alınışında ben vardım. Onlara, gençlere bakış açımızı biliyorsunuz. Ülke olarak aldığımız oyuncuların geçmişine bakıyoruz, geleceğine para harcamıyoruz. Bu ülkenin genel sorunu. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Galatasaray faydalanmayı beklediği oyuncuları bırakmaz. En yakın zamanda imzalar biter"şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Bugün fiziken bir sıkıntımız yoktu"

Fiziken bir sıkıntıları olmadığını söyleyen tecrübeli teknik adam, "Bugün 60dan sonra düşen bir fizik yoktu. Fiziken bir sorunumuz yoktu. Bugün duruşlarımızın doğru olduğunu düşünüyorum. Yüzde yüz pozisyon vermedik rakibe. Bugün enine boyuna dar olan bir takım olarak oynadık. Rakibe nefes alacak bir alan bırakmadık. 18 üstündeki birleşmede doğru işler yaptık. Beklediğimin çok altında tehlike yaşadık. 60 ile 90 arası eskiden yaşadığımız fiziki durumu yaşamadık" ifadelerini kullandı.

"Hakem sarı kartta haklıydı"

Maç içinde sarı kart görmesinde hakemin haklı olduğunu belirten Terim, "Kural gereği sarı kartı hak ettim. Çizgiye basmışım ama isteyerek basmadım. Hakem haklı. Söyledim de dördüncü hakem Cihan hocaya, haberim yok. Oyuna dalıyorsunuz, olabiliyor böyle şeyler ama ben istemeyerek yaptım" dedi.

Haberin Devamı

"Oynamayan oyuncuların küsmeye hakkı yok"

Bugün 11de oynamayan oyuncuların küsmemeleri gerektiğini söyleyen Fatih Terim, Baştan yukarı ben takımı çarşambadan dizdim. Bir 11 yapıyorsunuz. 30 seneyi aşkındır teknik direktörlük yapıyorum, 11deki oyuncular için ben teşekkür ederim, çok naziksiniz dediğini duymadım. Bu yüzden oynamayan oyuncuların küsmeye hakkı yok. Tabii ki üzülmeliler ama pes etmemeliler. Bunu hep beraber oynayacağız. Haftada 3 maç oynuyoruz, bu maçların seviyelerini biliyorsunuz. Hep beraber oynamalıyız o yüzden. Herkes buna da saygı duyacak ama kolay kabullenmemeli. Bizim en önemli meziyetlerimizden biri adalet olmalı. Adaleti de hak edene tesis ediyoruz açıklamasında bulundu.

"Falcao, Madrıd'de kampımızı ziyaret edecek"

Radamel Falcao'nun sakatlık sorunu ile ilgili açıklamada da bulunan Terim, "Falcao yarın İspanyaya gidecek. Tekrar ikinci bir tedavi için. Orada kampımıza gelecek bizi ziyaret etmeye. Zaten Madrid onun şehri. Real Madrid ve Gaziantep maçlarında forma giyemeyecek. Mili aradan sonra olabilir ama o zamana kadar yok. Bizimle beraber olmayacak. 10 gün tedavisi İspanyada sürecek" dedi.

Haberin Devamı

Fatih Terimden Falcao açıklaması