Gazete Vatan Logo
Futbol Fatih Terim'den flaş açıklamalar

Fatih Terim'den flaş açıklamalar

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın oynanacak Kosova maçı öncesi karşılaşma dışında hiçbir soruya cevap vermeyeceğini belirterek, "3 maçtır galip gelemiyoruz. 15 maç mağlup olmayan, bazen de 3 maç kazanamayabilir, ümit ederim yarın burada başlarız, 3 puan aldıkça yukarıdaki yerimizi her gün alacağız" dedi.

Fatih Terim'den flaş açıklamalar

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki dördüncü maçında yarın oynayacağı Kosova maçı öncesi ay yıldızlıların kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenledi. Terim, yarın Kosova ile çok önemli bir maç oynayacaklarını vurguladı.

Kosova maçı sonrasında istenilen soruya cevap verebileceğini anlatan Terim, şunları söyledi:

"Kosova maçının dışında hiçbir soruya cevap vermeyeceğim. Son maçlarda, maça 24 saat kala gerek bizlerin, gerekse de oyuncuların bir hayli etkilenmesine sebep olan çok şey yaşadık. Yarın, kamuoyu fikri ya da maçın kağıt üstünde çok rahat geçeceği söylense de bizim için saha içinde zor olacak. Her rakip saygı duyulacak rakip ve bizim de en ufak sıkıntıya tahammülümüz yok. Ben ve ekibim, gerekse futbolcularımın bundan önceki yapılana ya da düştüğü tuzağa müsaade etmek istemiyorum. Bunun için zamanımız var, maçtan sonra sorular varsa cevaplarım. Yarın maçtan sonra ne isterseniz sorabilirsiniz, imkanımız olursa konuşuruz ki basın toplantısı var. Maçtan sonra rica ediyorum."

Haberin Devamı

Maç kadrosunun son antrenman sonrası açıklanacağını hatırlatan Terim, yarın kadro tercihinde bazı mevkilerde fazla alternatif olduğu için bu bölgelerde dışarıda kalan oyucuların olacağını dile getirdi. Toplantıda bir gazetecinin, "3 maçta galibiyetle başlayamadık yarınki maça seri galibiyet başlangıcı diye mi bakalım" sorusuna Terim, grup elemelerinde Hırvatistan karşısında 1 puan kazandıktan sonra, Ukrayna maçında 2-0 geriye düştükten sonra maçın 2-2 sonlandığını hatırlattı. Ukrayna maçını 2-0'dan kazanmanın başarı, kendi sahasında 2 puan kaybetmenin ise başarısızlık olduğuna dikkati çeken Terim, İzlanda maçını kaybetmeyi doğal karşılamayacaklarını söyledi.

'15 MAÇ MAĞLUP OLMAYAN BAZEN DE 3 MAÇ KAZANAMAYABİLİR'

Avrupa şampiyonasına katılmanın başarı olduğunu dile getiren Fatih Terim, bu başarıyı bir kenara koyarak, dünya kupası elemelerindeki maçlar hakkında değerlendirme yaptı.

Terim, şöyle konuştu:

"3 maçtır galip gelemiyoruz. Sanırım 7 maç oldu. 15 maç mağlup olmayan bazen de 3 maç kazanamayabilir. Ümit ederim yarın burada başlarız, 3 puan aldıkça yukarıdaki yerimizi her gün alacağız. Hırvat maçının beraberliği, İzlanda maçının mağlubiyetinin bize bir tek küçük de olsa avantajı var. Nerede oynadığınız önemli değil ama, bu iki takımla kendi evimizde oynayacağız. En önemli 2 deplasmanı atlatmış oluyoruz. Bana göre tek kaybımız kendi sahamızda kaybettiğimiz 2 puan. Bizim kaybımız sadece 2 puandır. Ümit ederim yarın galibiyetle başlar, 3 puanımız da bundan sonraki maçlar için hem puan, hem moral olarak diğer maçların neticesine bakarak devam ederiz."

Haberin Devamı

Terim, genç milli takımdan 7-8 oyuncunun A milli takımda yer aldığını ve ilerleyen günlerde bir kaç tane daha oyuncu dahil edebileceklerini söyledi.

KAPTANLIK AÇIKLAMASI
Kaptanlık konusunda hiçbir sıkıntımız olmadı. Oyuncularımız arasında da böyle bir sıkıntı yok. Oyuncular arasında en fazla milli olan Arda sanırım. Topal, Gökhan diye de sıralanıyor. Bu konuda sıkıntımız yok.
Hiçbir maç kolay değil. Letonya'lardan, Estonya'lardan bu tecrübeleri edindik. Kosova maçı da kolay olmayacak. Ancak kampta oyuncularımızdan memnunuz. İyi konsantre olmuş görüyorum. Seyircimizle birleştiğimizde, güzel bir sonuc alacağımızı düşünüyorum. Ben çok iyiyim allaha şükür. Sorunum yok.
'SIRTIMIZ YERE GELMEDEN...'
Grupta hiçbir takımın 9 puanı yok. Maçların kağıt üzerindeki ve saha üzerindeki zorlukları farklı. Önümüzde 2 Kosova, 1 Finlandiya maçı var. İnşallah sürprize yer vermeden 3 maçı da kazanırız. Entresan bir sıralama olacak üst tarafta. Biz baktığımızda Hırvatlar ve İzlanda ile içeride, en son Finlandiya'da oynuyoruz. Biz bazı şeyleri kolay unutuyoruz. Hatırlatmalar yapmak lazım 60'tan 13'üncülüğe geldik. Bu bakımdan tabela önümüzde. Neye ihtiyacımız var, bize ne lazım, bu 3 maç sonunda ortaya çıkacak. Sırtımız yere gelmeden karamsar olmamak lazım.
'TOLGAY ARSLAN'I İSTİYORUZ'
Almanya ve diğer ülkelere olan ilgimiz ortada. Açıkçası, bazı oyuncuları kazanmak için uğraşıyoruz. Bunların başında Tolgay Arslan var. Ümit ediyorum, FIFA ile ilgili konusunu çözebiliriz. Çok beğendiğim bir oyuncu. Alman takımını tercih ettiği için uluslararası seviyede bizimle olma şansı yok. Tolgay'la konuştuk, A Milli olmadığı için belki bir çözüm üretebiliriz.
Kerem Demirbay'ın da bir an evvel tercihini yapmalı. Bu süreç Mart'a kadar devam edecek. Orada bir sonuç çıkacak. Bir de Sinan Gümüş var. Bunların hepsiyle temasa geçtik. 1-2 oyuncu daha var ama şu an isim vermek istemiyorum. Kerem'i çok uzun zamandır takip ediyoruz. Sinan Gümüş de aynı şekilde. Bu oyuncularla ilgili hukuki işlemleri bekliyoruz. Sonrasında milli takımda görebiliriz bu oyuncuları. Tolgay'ı da işin içine ben kattım. İçimden geçeni söylemek istedim.

Haberin Devamı