Gazete Vatan Logo
Futbol Terim: Ben kaptanım, tayfamı denize atmam!

Terim: Ben kaptanım, tayfamı denize atmam!

“2 seçeneğim vardı. Tayfamı ya denize atacaktım ya da bu şartlarda bile gemiyi sağ salim yanaştıracaktım. En az hasarla gemiyi limana yanaştırdım. Milli Takım, profesyonellerin milli duygularla sadece kendilerini değil, Türk halkını da temsil ettiği bir yapı olmalıdır.”

Terim: Ben kaptanım, tayfamı denize atmam!

RUSYA ile bugün hazırlık maçına çıkacak olan Türkiye’de Euro 2016 sonrasında yapılan ilk basın toplantısında herkesin soruları da kadroya alınmayan Arda, Burak, Selçuk, Hakan Balta üzerinde yoğunlaştı.

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim, isim vermeden Euro 2016’da yaşanan gelişmeleri de anlatırken şu ifadeleri kullandı:

“EURO 2016’da Başarı bekliyordum açıkçası. Biz teoride de olağanüstü özenle iyi şekilde hazırlandık. Ancak pratikte beklediğimiz olmadı. Benim konumum şikayet edip söylenme yeri değil. Benim yerim çözüm yeri. Ben çözerim veya aksiyon alırım. Değerlerimin dışında bir şey olduğunda da diğer yüzümü göstermekten çekinmem.

‘Asıl değerimiz...’

Ben bu geminin kaptanıyım. Ben geminin kaptanı olarak hiç bir mürettebatımı, tayfamı seyir esnasında, fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. 2 seçeneğim vardı ya denize atacaktım ya da bu şartlarda bile gemiyi sağ salim yanaştıracaktım. En az hasarla gemiyi limana yanaştırdım. Fransa boyunca da böyle hareket ettim.

Milli Takım’ı sadece futbol olarak düşünmemek lazım. Profesyonellerin milli duygularla kendilerini değil, Türk halkını temsil ettiği yapı olmalıdır. Taşıdığı ay-yıldızın sorumluluklarını da hem sahada hem de saha dışında herkes hissetmeli. Benim oyuncularımdan beklediğim hep budur. Benim için asıl değer ay-yıldızlı formadır.”

Haberin Devamı

‘Mesele başarısızlık değil’

“KONU başarı veya başarısızlık meselesi değildir asla. Ben belki ezber bozmuş olabilirim, genel olarak da ezber bozuyorum. Benim burada kırgınlığım, mücadele meselesi, dirençli bir mücadele ortaya koymama meselesi.”

‘Euro 2016 sonrasında gerekeni yaptım’

“EURO 2016’nın sorumlusunun en başta kendim olduğunu ifade edip halkımızdan özür dilemiştim. Gerekenlerin yapılacağını söyledim. Ben gerekeni yaptım. TFF Başkanını da sürece dahil ederek ne söylediysem yaptım. Başkana bunu söyledim. Baş sorumlu ben gösterildim. Ben bana yakışanı yaptım”

‘Bedel ödemeye hazırım’

“İSTEYEN istediği gibi düşünebilir. Ben bu kararı verdim. Herkes hayatta bir takım kararlar verir. Mesele bu verdiğim kararların bedelini ödeyip ödemeyeceğimiz. Bu kararın bedeli neyse ödemeye hazırım. Ben buraya yakıp yıkmaya değil. Sorunları çözmek için varım.”

Haberin Devamı