Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Terim, Schalke maçı öncesi konuştu!

Fatih Terim, Schalke maçı öncesi konuştu!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Fatih Terim, Schalke maçı öncesi konuştu!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Terim'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

SAKAT FUTBOLCULARI AÇIKLADI

"Takıma sakatlar ordusu diyebiliriz. Serdar, Emre Akbaba, Onyekuru, Fernando ve Feghouli sakat. 50 bin cephane varsa savaşırız. 50 binden kastım taraftar. Kalmış 24 saat. Ağlamanın sızlamanın faydası yok.

Açıkçası Schalke 04 takımını Ümit hoca izledi. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Alman Ligi'ndeki yeri kimseyi yanıltmasın. Schalke o sıralamanın çok üstünde olacak bir takım. Genç antrenörleri ile beraber çok iyi maçlar oynuyorlar. Porto'dan 3 puan alamadık diye hayıflanırken, 1 puan bile alamadık. Taraftardan ricam, sabırla 1 saniye bile yanımızdan ayrılmamaları. Kazanmak çok önemli. Taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Toleranslı davranmalılar. Kornerlerde bile alkışlıyorlar ya. Öyle olabilir. Çok iyi bir takımla oynayacağız.

Maçlarda çok neşeli adam değilim. Kendi hayatımda çok gülen, pozitif bir adamım. Güldüğüm, şaka yaptığım eğlendiğim an var. Şu anda herhangi bir G.Saraylı'nın gülmemesi için tek sebep göremiyorum. Herhangi bir sıkıntımız yok. Başkanımız, yönetimimiz, çalışanımız var. Abdürrahim Bey'i de unutma. Antrenörlük hayatımda 42 dakikada 3 sakatlık görmedim. Bursaspor maçında oyunu bırakmadık. Bursaspor çok koşan, iyi bir takım. 1-1'den sonra o ritimle 2-1'de bulabilirdik.
Ben her şeyi gördüm, her şeyi biliyorum dememek lazım. Bu da benim yaşamadığım şey. En zoru bu maçı seyretmek. Hemen sabah fizik hocalarıyla toplandık. Ne oldu ne bitiyor diye. 14 saat uçup hemen antrenman hemen milli maç oynadığınız zaman başınıza sakatlık gelir. Bizim tek sıkıntımız kadromuzun verimli oynamayışı.
Ne camianın ne oyuncuların ne benim ne de kimsenin ümidini kesmemesi lazım. Sakatlıktan herkes korkar. Ben herkesten fazla korkarım. Bir takımın güveni ve hırsı yoksa ben bu sakatlıktan korkarım.
Schalke maçı grubun kader maçı değil.
"Belhanda bir gün 'Sakatım, izin istiyorum' demedi"
Belhanda iyi oynasa da kötü oynasa da tartışılan bir isim. Bu oyuncular gelirken beklentiler çok yüksek tutuldu. Rakamları bir kenara bırakalım. Kimse zorla almadı. Belhanda düzgün davranan bir futbolcu. Bir gün 'sakatım, izin istiyorum' demedi. Elinden geleni yapmaya çalışan bir futbolcu. Çok da memnunum. Sadece sağda değil sol kanatta da oynayan bir oyuncu. Tamamen oyuna konsantre, antrenmanda bile hırslı. Bazen zor tutuyoruz. Daha iyi oyunları ben de bekliyorum. Gole asist yapmasını, gol atmasını bekliyorum. Orta sahamızın çok önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Belhanda ile ilgili ağzından çıkmayan haberler var.
Yanlış anlaşılmasına da tepki görmesine de neden oluyor. Sosyal medyayı da kullanmıyor. Çok konuşan bir oyuncu da değil. Eğer bir oyuncu G.Saray'a imza atmışsa ben onu kazanmak için elimden gelen her şeyi yaparım. O ısrar ederse yapacak bir şey yok. Başka tarafa göndereyim, ceza vereyim taraftarı değilim. Kulübün bir değerini köreltmek istemem. Kendisini çok seviyorum. Çünkü kalbiyle beyni bir.
"NAGATOMO 11'DE BAŞLAYACAK"
"Nagatomo bizim için çok önemli bir oyuncu. Birçok genç oyuncuya olduğu gibi deneyimli oyuncuya da önemli bir örnek. Donk antrenmanlarda kendini ona teslim etmiş vaziyette. Ömer Bayram da ondan öğreneceğim çok şey var diyor. Bazen dinlendirmek için yaptığımız rotasyonlar var. Nagatomo'nun orada da mutlu olduğunu sanmıyorum. Çok büyük karakter. Yarın ilk 11'de Nagatomo ile başlayacağımızı söyleyebilirim."
Sinan Gümüş'ün sözleri ise şöyle:

"Tabi ki dönem dönem sağ kanat da oynadım, sol kanat da. Son zamanlarda forvet eksikliğinden dolayı forvet de oynadım.Hocamız bize güveniyor. O yüzden hocamız beni nerede denerse orada oynarım, elimden gelenin en iyisin yapmak isterim. Zaten aylardır söylüyorum, Fatih Hoca'nın gelişinden sonra çok şey değişti. Seviye atladığımı söyleyebiliriim. Bana çok yardımcı oluyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da beraber çalışırız.

Camia olarak yarınki maçın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. İlk iki maçtan 3 puan aldık. Porto'dan 3 puanla ayrılabilirdik. Taraftarımızın gücüyle yarınki maçtan galibiyetle ayrılmaya çalışacağız. Taraftar bizi 90 dakika desteklerse sahadan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum.

Her futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ister. Bize nasip oldu. Her maç önemli ama Şampiyonlar Ligi'nde oynamak çok daha önemli. Tüm dünya seni izliyor."

Haberin Devamı