Gazete Vatan Logo
Futbol Fatih Terim'e büyük jest

Fatih Terim'e büyük jest

Fatih Terim'e büyük jest

G.SARAY uzun yıllardır bu kadar ‘arkasına bakmadan’ oynadığı bir dönemi hatırlamıyor herhalde.. Yaklaşık 3 sezondur eski çizgisinden uzak olan, geçen yıl tarihinin en kötü dönemini yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sebepten dolayı yeni mevsime girerken kadroya büyük bir revizyon uyguladı.

UJFALUSİ, Selçuk İnan, Elmander, Engin Baytar, Eboue, Melo, Muslera, Ceyhun Gülselam ve Sercan Yıldırım gibi isimleri kadrosuna katan G.Saray’ın bu transferlerinin içinde öyle bir isim var ki, farkını ilk 4 haftada herkese hissettirdi: Felipe Melo.

SARI-KIRMIZILILARIN kazandığı veya kaybettiği tüm maçlarda rakip takım için sahada bulunan en büyük tehlike olan ve attığı 3 golle Aslan’ın en etkili silahı haline gelen Brezilyalı futbolcu için şu an tek dilek İstanbul’da kalması. Sezon başında Juventus’a 1 milyon 250 bin Euro verilerek 13 milyon Euro’luk satın alma bedeliyle birlikte kiralanan Melo’nun ‘Aslan’ olabilmesi için şimdiden sondaj çalışmaları başlamış durumda.

SATIN ALINACAK 

G.SARAY’DAN yıllık 3.3 milyon Euro garanti ve 30 bin Euro maç başı kazanan 28 yaşındaki oyuncuyu sezon sonu almak isteyen yönetim, yakın zamanda bir habere çok sevindi.

ŞÖYLE anlatalım. G.Saray, kiraladığı zaman Melo’yu isteyen bir başka kulüp Milan’dı. Fakat Juventus, ezeli rakibini güçlendirmemek adına sarı-kırmızılılara daha sıcak baktı ve kiralık formülü bu şekilde işledi. Şu anda da durum aynı esasında ama işin başka bir boyutu daha var, o da Fatih Terim.

MELO’NUN G.Saray’a kiralanmasının ardından oyuncunun sezon sonu satışı için de görüşmelere başlaşan Milan, Brezilyalı yıldızın Terim tarafından istendiğini duyunca, eski teknik adamına çok büyük bir değer gösterdi ve bu transfer görüşmelerini sonlandırdı. Yani anlayacağınız Melo’yu G.Saray’a bıraktı İtalyan devi.

ŞİMDİ süreç şöyle işleyecek. G.Saray ile Juventus arasındaki transfer görüşmeleri gittikçe sıklaşacak ve 13 milyon Euro’luk bonservis bedeli üzerine pazarlıklar start alacak. Ve G.Saray yönetimi, bu pazarlıklar sonrası Melo’yu 8-9 milyon Euro’ya alacağını hesap ediyor. Sonuçları bekleyip göreceğiz..

G.Saray’ın beyni Melo

LİGDE oynadığı 4 maçta 3 gol atan Felipe Melo’nun rakamları incelendiğinde şu an G.Saray’ın beyni olduğu ortaya çıkıyor. Takımda 267 kezle en çok topla buluşan isim olan Sambacı, 202 isabetli pasla da bu dalın zirvesinde. (Topla buluşma ve isabetli pasta 2. isim Selçuk İnan)

TABİİ Melo’nun olayı sadece takımı yönetmek değil, defansif tarafı da ağır basıyor. 19 kez ikili mücadelede top çalan Brezilyalı hem ligin hem de G.Saray’ın bu istatistikte en etkin ismi.

AYRICA Melo sadece saha içindeki etkili futboluyla değil, tribünlerle olan ilişkisiyle de G.Saray’ın vazgeçilmesi. Eskişehir maçında tribünlerin G.Saray tezahüratı sırasında kafasıyla tempo tutan ve sürekli tribünleri ‘gazlayan Sambacı, galiba Hagi’den sonra en büyük sevgili olacak.

Aslan’a yeni SPONSOR

G.SARAY’IN yeni sağlık sponsoru Florence Nightingale Hastaneleri oldu. Medical Park ile yaşanan sorunlardan dolayı bu grupla yolları ayırma kararı alan sarı-kırmızılıların bundan böyle sporcuları Florence Nightingale’e emanet.

Haberin Devamı