Gazete Vatan Logo
Galatasaray Fatih Terim ile ilk kriz!

Fatih Terim ile ilk kriz!

Milliyet yazarı Ercan Güven, Galatasaray'ın Vagner Love açıklamasını köşesinde analiz etti.

Fatih Terim ile ilk kriz!

İşte Güven'in analiz ettiği o çarpıcı yazı...

Günahı boynuna!.. Galatasaray Vagner Love’ı gözüne mi kestirdi, ayartmaya mı kalktı, yoksa birileri senaryo mu yazdı orası meçhul ama koskoca kulüp resmi sitesinden “gerçek değil” açıklaması yapınca olay mazide kalmaz mı?

Galatasaray da öyle yaptı:

“Söz konusu olan futbolcu için kulübümüz tarafından herhangi bir girişim yapılmamış olup oyuncu, transfer listemizde de bulunmamaktadır”.

Meali; “yanlış bilgilendirilmişin birader, ne düşündük ne ayarttık, size futbolcunuzla mutluluklar”.

Normal şartlarda iş biter... Herkes yoluna gider.

Lakin bitmiyor...

Bitmez de...

Çünkü Alanya-spor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun “şikayeti” sıradan değil!

“Yaptınız mı yapmadınız mı” diye sormuyor... “Yapılmış kabul ettikten sonra” Galatasaray’a teknik direktörü Fatih Terim’in şahsında hakaret içeriyor:

“Fatih Terim, benim futbolcumu arattırıyor. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Bunları ahlaksızca buluyorum”...

“Ahlaksızca”!..

Çıta “ahlaka” kadar yükseltilmişse, Galatasaray’ın yönetim kurulu olarak yaptığı kuru/duru açıklama “Fatih Terim’i bilmem ama biz yapmadık” kıvamında kalmıyor mu?

Haberin Devamı

Düşünelim şimdi...

Diyelim ki, Galatasaray Vagner Love’u aklından bile geçirmedi... Fatih Terim Love’un Brezilya’daki menajerini aratmadı... Galatasaray’ın tercümanı telefon falan açmadı...

O zaman, Alanyaspor’un bir numaralı resmi ağızından “ahlaksızlık” suçlamasına muhatap olan teknik direktörü Fatih Terim’i ve kendi kurumsal kimliğini “valla çok şaşırdık” diye mi korur Galatasaray Kulübü?

Yoksa misliyle karşılık mı verir “ahlaksızlık” suçlamasına?

Bırakın günahsızken uğradığı hakareti “vallahi yapmadım” pısırıklığıyla yanıtlamayı, aslında Alanyaspor yönetimi arkasından iş çevirmeye kalkmış olsa bile, “ahlaksızlık” yakıştırmasına aynı sertlikle cevap vermesi gerekmez miydi Galatasaray’ın?

Kuralları çiğnemişse bedelini hakarete uğrayarak değil, suçun karşılığı cezaya katlanarak öder; bu arada haddini aşanın da cevabını verir Galatasaray gibi bir kulüp.

Verirdi...

Ama yapmıyor...

Haberin Devamı

Teknik direktörü Fatih Terim’i “suçlamanın şiddetiyle orantılı” korumuyor.

Adeta kendini sıyırıp gerisini Terim’e bırakıyor Galatasaray.

Ne geliyor insanın aklına:

Terim’i işaret eden ve “ben yapmadım o yaptı” diyen bir Galatasaray yönetimi.

Bitmedi, bitmez bu tartışma...

“Suçlama” ile “savunma” arasında öyle bir orantısızlık var ki, dava “esastan” ortadan kalksa da “usulden” sürecektir bundan sonra.

Gün gelip Yönetim ile Terim’in yolları ayrıldığında “sebepleri” sıralayacak olanların önünde hangi dosyalar olacak bilemem ama tarih itibarıyla ilk sıra Vagner Love olayıdır.