Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Favori Lyon ve bu bir avantaj'

'Favori Lyon ve bu bir avantaj'

Şenol Güneş UEFA'nin resmi sitesine iki sezondur yaşananları ve Lyon maçını değerlendirdi, "Hiçbir çiçek zamanı gelmeden açmaz. Şu an için favori Lyon. Yarı finale kalırsak daha da mutlu olacağız" dedi.

'Favori Lyon ve bu bir avantaj'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde karşılaşacakları Lyon’u turun favorisi olarak gösterdi. UEFA’ya özel açıklamalar yapan tecrübeli çalıştırıcı, “Bana ‘M.United mı yoksa Lyon mu?’ diye sorsalar cevabım ‘M.United’ olurdu. Lyon çok hızlı atağa kalkan bir takım. Zor bir takıma karşı oynayacağız ama buralara zorlukları aşarak gelmiş bir takımız. Elimizden gelen her şeyi sahada yapacağız.

İSTEDİĞİMİZ futbolu sahaya yansıtabilirsek bu beni mutlu eder. Ama sonuç ne olur bilemem. Şu an için favori Lyon ancak bunun bizim için bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Oyun tarzımızı değiştirmeyeceğiz. Biz de hücum oynayan bir takımız. Oyuncularım üzerinde de bir baskı olacağını düşünmüyorum. Aksine maçı heyecanla bekleyeceklerini düşünüyorum.

‘EN İYİ FUTBOLU OYNAMAMIZ GEREK’

AMACIMIZ Şampiyonlar Ligi’ydi ama şimdi Avrupa Ligi’ndeyiz ve çeyrek final oynuyoruz. Bu iyi ama pişmanlıklarımız olmadığı anlamına gelmiyor. Şimdi bu turnuvayı kazanmak için favorilerden biriyle oynayacağız. Onları geçersek final için inancımız artacak. Elimizden gelen en iyi futbolu oynamak zorundayız. Eğer Lyon’u geçersek daha mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hiçbir çiçek zamanı gelmeden açmaz’

BEŞİKTAŞ’IN başarısının tesadüf olmadığını belirten Şenol Güneş, “Hiçbir çiçek zamanı gelmeden açmaz. Açması için önce fidan dikmek, sulamak, bakmak gerek. Ancak bu şekilde çiçek açabilir ve bir ağaç meyve verebilir. Bugün Beşiktaş ile ulaştığımız bu sonuç bir takım çalışmasının sonucudur.
‘YÖNETİMİN ÇABASI’
Beşiktaş’ta Fikret Orman ile yönetim kurulunun ve onlardan önceki yönetimin de çabaları var. Bugünün başarısı, geçmişte yapılan tüm çalışmaların bir sonucudur.
ŞİMDİ elde ettiğimiz şey, bizden sonra gelenlerin başarısına yardımcı olacaktır. Burada bütün parçalar yerli yerinde. Yönetim; teknik adamı, teknik adam da takımı yönetiyor” dedi.
‘Yaptığımız işten keyif alıyoruz’
Yaptığı işi öğretmenlikle aynı gördüğünü belirten Şenol Hoca, “Her öğretmen öğrencilerine öğretir ve onlara doğru yolu gösterir. Öğrenci önemli kişidir, öğretmen onun daha iyi olmasına yardım edecek insandır. Ancak temeli olmayana hiçbir şey öğretemezsin. Elimizde bu kaliteye sahip isimler var, bu yüzden de başarı kendiliğinden geliyor.
BİZ sahada iyi futbol oynamak istiyoruz ve her oyuncu tüm yeteneklerini takımın bir parçası olarak sahaya sürdüğünde, iyi futbol uzun vadede başarı sağlayacaktır. Bu yüzden sahada yaptığımız işten keyif alıyoruz. Her maçı hak ederek kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı