Gazete Vatan Logo
Futbol FB ve BJK devler sahnesinde!

FB ve BJK devler sahnesinde!

F.Bahçe,Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Anderlecht (Belçika) karşısına çıkıyor. Beşiktaş ise 21.15’te İsviçre’de Zürih karşısında.

Avrupa’da başarıya hasret kaldık. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamıyoruz. UEFA Kupası’nda gruplardan çıkamıyoruz. Kanarya ve Kartal bugün Anderlecht ve Zürih’i devirip, bu kaderi değiştirmeli, Devler Ligi’nin kapısını çalmalı

Ne cumhurbaşkanlığı seçimi, ne Amerika’daki mortgage fonlarının durumu, ne Avrupa’daki likidite sıkıntısı ne de Melih Gökçek denince Ankara’da duran akan sular. Bu akşam kalpler Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçlarında atacak. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu’nda Belçika’nın Anderlecht takımını ağırlayacak. Beşiktaş, İsviçre’de Zürih’e kafa tutacak. İstatistiklere bakınca rüzgar bizden yana esiyor.

ELEME KARTAL’IN İŞİ

BEŞİKTAŞ tam bir ön eleme canavarı. Avrupa kupalarında bugüne kadar oynadığı 8 ön eleme turunda 6 kez rakibinin bileğini büktü. Üstelik son 4 ön elemeyi de geçti. Kartal son olarak 2. ön elemede Sheriff’e kasabanın kovboyunun kim olduğunu gösterdi. Fenerbahçe’nin kozu ise Şükrü Saracoğlu. Sarı-Lacivertliler, geçen sezon Avrupa kupası maçlarında Kadıköy’de yenilgi yüzü görmedi. Torshavn’ı 4-0, Randers’ı 2-1, Palermo’yu 3-0 yendi, Dinamo Kiev ve Eintracht Frankfurt ile 2-2, AZ Alkmaar ile 3-3 berabere kaldı.

SAKAT VE CEZALILAR

F.BAHÇE’nin sorunu ön elemeyi geçememesi. Kanarya 2002-2003’te Feyenoord’a geçen sezon da D.Kiev’e elenip, Devler Ligi kapısından dönmüştü. Fenerbahçe’de Appiah ve Semih dışında eksik yok, Alex’in de oynaması bekleniyor. Anderlecht’te Damme kırmızı kart cezalısı. İki sakat oyuncusu Biglia ve Pareja da kadroya alındı ama Pareja’nın oynaması zor. Beşiktaş’ta Mehmet Yozgatlı ve Murat Şahin sakat, İbrahim Kaş ve Tello da sarı kart cezalısı. Koray da kart görürse rövanşta yok. Beşiktaş ve Fenerbahçe, bugünkü maçların rövanşını 29 Ağustos’ta oynayacak.

Fenerbahçe-Anderlecht

STAT : Şükrü Saracoğlu

SAAT : 21.00

Zico savaş ve ruh istedi

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, Anderlecht maçına hazır olduklarını söyledi, “Kendi işimizi taraftarın desteği ile yaparak iyi sonuç elde edeceğiz” dedi. Brezilyalı çalıştırıcı, “Avrupa arenası bambaşkadır. Ufak tefek hataya yer yok. Sonuçtan bağımız olarak savaş, mücadele, istek ve başarı hırsı eksik olmamalıdır. Bunlar olunca sonuç elde edilir” diye konuştu. Zico, “Transfer kapanmadı” dese de “Alınacak yabancı eldekilerden iyi olmalı” sözleriyle de Deivid’e bir kez daha sahip çıktı.

CARLOS KURTARICI DEĞİL

BREZİLYALI çalıştırıcı, Roberto Carlos’un alnında kurtarıcı yazmadığını da belirterek, “Carlos hiçbir takım için kurtarıcı olmamıştır. İyi bir takımın tamamlayıcısıdır. Büyüler yapıp, herkesi çalımlayıp gol atmasını bekleyemez hiç kimse. Kimsenin alnında ben kurtarıcıyım yazmaz” ifadelerini kullandı.

Gol yemeden gol atacağız

Siyah-Beyazlılar’ın Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk futbolu ve camiaları açısından önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. Sağlam, “Olumlu futbol oynayarak, bizi mutlu edecek skor elde edeceğiz. Deplasmanda gol yemeden bir de gol atabiliyorsunuz. Bu çok büyük avantaj. Yarın (bugün) bunu yapacağız” diye konuştu. Sağlam, “maçı 3-1 veya 4-1 alırız” diyen Zürih’in hocası Challandes’e de göndermede bulunarak, “Zürih’in hocası gol yeme konusunda garanti verdiyse, ben razıyım. 5 gol onlar atsın, 4 tane de biz” dedi.

AĞLAYARAK GİTMİŞTİ

SAĞLAM gözyaşlarıyla terk ettiği Hilton oteline 7 yıl aradan sonra Beşiktaş’ın teknik direktörü olarak geri döndü. Başarılı çalıştırıcı Sağlam, 2000 yılında Beşiktaş’ta futbol oynarken, Samsunsporlu Erman Güraçar ile takas edildiğini şimdiki kaldığı Hilton otelinde öğrenmişti.

FC Zürih-Beşiktaş

STAT : Hardturm

SAAT: 21.15

Haberin Devamı