Gazete Vatan Logo
Futbol Federasyon şikenin tespit edildiğini açıkladı

Federasyon şikenin tespit edildiğini açıkladı

Hollanda Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla ülkede ilk kez şikenin tespit edildiğini açıkladı.

Federasyon şikenin tespit edildiğini açıkladı

Futbolun en büyük sorunlarından biri olan "şike" Hollanda'ya da sıçradı.

Hollanda Futbol Federasyonu, 9 Ağustos 2009'da Williem ile Utrecht arasında oynanan karşılaşmada şike yapıldığını duyurdu. Şike operasyonu için Singapurlu Wilson Raj Perumal ile ortaklaşa çalışan Willem forması giyen İbrahim Kargbo, başta takım kaptanı Michael Aerts ve diğer arkadaşlarına şike yapmak için 25 bin euro teklif ettiği ifade edildi.

Maçın Utrecht'in handikaplı kazanıp sona ermesini kurgulamak isteyen Singapurlu Wilson Raj Perumal'in "şike operasyonu" yerini bulmamış ve karşılaşma 1-0 sona ermişti. Hollanda futbol federasyonu da şike eylemenin planlandığı şekilde gerçekleşmediğini ancak ortada şike suçunun bulunmadığı ifade ederek, araştırmaların derinleştirildiğini duyurdu.

HOLLANDA'DAN RESMİ AÇIKLAMA

KNVB Operasyon direktörü Gjis de Jong, "Bu alanda son kalan Hollanda futbolu Avrupa'da resmi olarak masumiyetini kaybetmiştir. Şike yapmanın ulusal sınırlar içerisinde durmadığını ve KNVB'nin uzun zaman önce söylediği gibi bunun Hollanda rekabetlerinin içinde de yer alabileceğini söylediğini biliyoruz. Şimdi ise bu resmi bir şekilde oluyor. Willem II, hayranları ve futbolla alakalı herkesle alakalı. Bu felaketle mücadelede Hollanda'da öncelik spora katkı sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı