Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Federasyondan Yıldırım'a cevap!

Federasyondan Yıldırım'a cevap!

Türkiye Voleybol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, bilet ve yayın gelirlerine ait uygulamalarını eleştiren açıklamalarına cevap verdi.

Federasyondan Yıldırım'a cevap!

Türkiye Voleybol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, bilet ve yayın gelirlerine ait uygulamalarını eleştiren açıklamalarına cevap verdi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada; Fenerbahçe Kulübü’nün de bünyesinde yer aldığı TVF'nin Yönetim Kurulu'nun göreve geldiği andan itibaren, mevcut kaynaklarının yanı sıra kulüp gelirlerini de artırma yönünde çalışmalarda bulunarak, tüm paydaşlarının hedefe ve başarıya ulaşmasında destek olmak amacında olduğu belirtildi.

Ankara Başkent Voleybol Salonu’nda 21 Ekim 2014 tarihinde Fenerbahçe Grundig ile VakıfBank takımları arasında oynanan Bayanlar Spor Toto Şampiyonlar Kupası müsabakası gibi müsabakaların, yılda bir defa organize edildiğinin ve kulüplerin bu tür müsabakalarda 'ev sahibi' sıfatı taşımadığının hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca Lig ve diğer kupa maçlarını her kulübümüz, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olmak üzere kendine ait veya kiraladığı spor salonlarında oynamakta serbest olup, bilet gelirlerini elde etme hakkına ve oluşan giderleri düştükten sonra bir gelir elde etme şansına sahiptir. Bu yönde faaliyetlerini sürdüren kulüplerimizden bilet payı talebinde bulunulmadığı gibi, spor salonlarımız kulüplerin talebi doğrultusunda giderleri karşılamak amacıyla belli bir bedel karşılığında kendilerine kiralanarak bilet gelirleri ilgili kulüplere bırakılmaktadır.

Haberin Devamı

Örneğin, 2014 CEV Challenge Kupası ve CEV Kupası finallerinin düzenlendiği ve Fenerbahçe Grundig erkek, Fenerbahçe bayan takımlarının Avrupa Şampiyonu olduğu tarihte, Burhan Felek Voleybol Salonu Fenerbahçe Spor Kulübü’ne, talebi doğrultusunda kiralanmış ve bilet fiyatlarını belirleme ve satış yapma hakkı kendilerine bırakılmıştır. TVF kendine ait salonları kullandırmak suretiyle kulüplere dolaylı olarak önemli bir maddi destek sağlamaktadır.

Kulüplerimize her sezon bitiminde elde edilen gelirlerden TVF Yönetim Kurulu’nca belirlenen oranda ödeme yapılmaktadır. 2013-2014 sezonu sonunda sponsorluk ve TV yayın gelirlerinin 1. Lig kulüplerimize dağıtılmasında, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne toplam 185 bin TL ödeme yapılmıştır."

Haberin Devamı

"Bilgilerde yanlışlık olduğu aşikar"

Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada sporcu tescil paralarıyla ilgili ayrı ayrı her takım için 1-1.5 milyon TL ödendiğini belirttiği, bunun da toplamda 2-3 milyon lira gibi bir rakama denk geldiğinin kaydedildiği TVF açıklamasında, "Bilgilerde bir yanlışlık olduğu aşikar" denildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 2013-2014 sezonu erkek takımıyla ilgili yerli, yabancı sporcu antrenör lisans tescili, katılım bedeli ve reklam bedeli için TVF’ye ödediği toplam miktarın yaklaşık 311 bin 770 lira, bayan takımıyla ilgili ise yaklaşık 418 bin 395 lira olduğu, iki takım adına tüm sezon için ödenen tutarın yaklaşık 730 bin 165 lirayı bulduğu ve bu bedelin sözü edilen rakamın yaklaşık üçte birine denk geldiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"TVF’nin en önemli görevi, dünyanın en büyük spor organizasyonu olan olimpiyatların en önemli dallarından biri olan voleybola, gider kalemleri gelir kalemlerinden her zaman daha fazla olmasına rağmen katkı yapan kulüplerimize var gücü ile destek olmaktır.

Haberin Devamı

Spor kamuoyunu bilgilendirme amacı ile yapmış olduğumuz bu açıklama vesilesi ile Türk voleyboluna uzun yıllardır önemli katkılar yapan tüm kulüplerimize şükranlarımızı sunarız."