Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Federasyonlar artık e-devlet sisteminde

Federasyonlar artık e-devlet sisteminde

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Sporda Digital Dönüşüm Projesi kapsamında federasyonlarda e-devlet dönemi başladı.

Federasyonlar artık e-devlet sisteminde

Bakanlığın Sporda Digital Dönüşüm Projesi kapsamında federasyonların antrenör kurslarındaki başvuruları, 1 Ocak'tan itibaren "e-devlet" üzerinden gerçekleştiriliyor.

Federasyonlar, başvuruları e-devlet sistemi üzerinden alıyor. Sistem üzerinden yapılmayan başvurular ise kabul edilmiyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ve Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, tercihin artık kendilerinde olmadığını, Bakanlığın yürüttüğü proje kapsamında bundan sonra başvuruların bu şekilde yapılacağını ifade etti.

Arif Ümit Uztürk, bu sistemle antrenörlerin haklarının korunduğuna dikkati çekti.

Eski sistemde bazı belgelerin zaman aşımına uğradığını dile getiren Uztürk, "e-devlet sistemiyle antrenör arkadaşlarımızın hakları kaybolmayacak." diye konuştu.

Kendilerinden önce açılan kurslarda verilen belgelerin kayıt sisteminde bulunamadığını aktaran Uztürk, "Yani federasyon kayıtlarımıza girmemiş. Spor Genel Müdürlüğü de bu entegrasyonu takip ediyor. Açtığımız kurslarda elindeki belgenin federasyonlarda kaydı bulunmuyorsa, 2. ve 3. kademede sıkıntı oluşturuyor. Birinci kademede böyle bir sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Abdullah Topaloğlu da yetkinin artık kendilerinde olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu sisteme geçen biz değiliz. Bizim tercihimiz değil. Gençlik ve Spor Bakanlığının ilgili birimleri bir çalışma başlatmıştı. 1 Ocak'tan itibaren böyle olması gerektiği yolunda çalışma yapıldı. Federasyon olarak biz buna uyuyoruz. Birinci kademe için uygulamasını da bu kursta yaptık. Federasyonların tercihi değil. Bu kurs için 150 civarında talep almıştık. Bu sistem yüzünden 110'a kadar düştük. Bazı antrenör arkadaşlar bu sistemle başvuru gerçekleştiremedi. Çeşitli nedenlerle yapamadılar. Başlangıçta küçük aksaklıklar olabilir ancak sistemin, ileriye dönük kimsenin mağdur olmaması açısından ve erişebilirlik yönünden yararlı olacağına inanıyorum."