Gazete Vatan Logo
Futbol Federasyonu yaktılar!

Federasyonu yaktılar!

Federasyon binasını ateşe verdiler.

Federasyonu yaktılar!

Mısır'da Al-Ahly kulübü taraftarları, 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara karışan 9 polisin 7'sine beraat kararı verilmesinin ardından Mısır Futbol Federasyonu binasını ateşe verdi.

Günün erken saatlerinde, aynı mahkemenin 74 kişinin ölümüne ve 1000'den fazla insanın da yaralanmasına yol açtıkları nedeniyle 21 taraftara idam cezası vermesiyle başlayan gerginlik, 7 polis memurunun serbest bırakılmasıyla tavan yaptı.

EMNİYET MÜDÜRÜ 15 YIL CEZA ALDI!

Binlerce taraftar ölüm cezalarını protesto etmek için toplandı ve gittikçe gerilen ortam sonunda bir isyanın doğmasına yol açtı. Ocak ayında düzenledikleri protestolarda 31 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası güvenlik güçlerinin ciddi cezalar almasını isteyen protestocular, beraat kararlarından sonra çıldırdı.

Mahkeme olaylarda adı geçen 7 polisi serbest bırakırken, 2'sini ise 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca birçok taraftar da 1 ila 15 yıl arasında değişmek üzere hapis ile cezalandırıldı. Sanıklar arasında bulunan emniyet müdürü de 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı