Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Federer terlemeden çeyrek finalde!

Federer terlemeden çeyrek finalde!

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, çeyrek finale çıktı.

Federer terlemeden çeyrek finalde!

Merkez korttaki günün son maçında turnuvada ilk kez dördüncü tura çıkan 20 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Bautista Agut ile karşılaşan 33 yaşındaki Federer, beşinci ve yedinci oyunlarda servis kırdığı, 19 dakika süren ilk seti 6-2 kazandı. İlk iki oyunu alarak başladığı ikinci setin yedinci oyununda bir kez daha servis kıran Federer, bu seti de 6-2 kazanarak durumu 2-0'a getirdi.

Rahat bir oyun ortaya koyduğu maçta son seti de 6-3 hanesine yazdıran Federer, 86 dakika süren mücadeleyi 3-0 kazanarak çeyrek finalde Gilles Simon'un rakibi oldu.

Wimbledon'da sekizinci şampiyonluğunu kovalayan İsviçreli tenisçi, turnuvada 13, tüm grand slam'lerde ise 45. kez çeyrek finale çıktı.

2010 yılında Wimbledon'da Rafael Nadal ile final oynayan Çek raket Tomas Berdych, 12 numaralı seribaşı Fransız Gilles Simon'a 6-3, 6-3 ve 6-2'lik setlerle yenilerek dördüncü turda elendi.

Üçüncü turda ABD'li John Isner'i turnuva dışında bırakan 9 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic de ABD'li Denis Kudla'yı 6-4, 4-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı