Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fener'den güç gösterisi!

Fener'den güç gösterisi!

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague'in 4. maçında Bayern Münih'i deplasmanda 93-86 mağlup etti.

Fener'den güç gösterisi!

HÜCUMDA bol alternatifli, savunmada zaaflar gösteren iki takımın mücadelesinde F.Bahçe Ülker maça istediği gibi başlayamadı. Başa baş geçen ilk çeyrekte savunmada sertlik yakalayamayan F.Bahçe Ülker, kötü denemeyecek hücum performansıyla ilk çeyreği 22-19 geride kapattı. İkinci çeyreğe Bogdanovic ve maçın kahramanı Goudelock'tan bulduğu sayılarla çok daha iyi bir başlangıç yaptı Fener.

DOĞRU şut seçimlerini üst düzey bir isabet yüzdesiyle skora çeviren Goudelock maça damgasını vurduğu gibi ikinci çeyreğin de en iyisiydi. Vesely'nin tabelaya yansımayan katkısının gözardı edilemeyeceği ilk yarıyı 6 (50-44) sayı üstünlükle tamamlayan temsilcimiz ikinci yarıda yine Goudelock'la etkiliydi.

HÜCUMDA beklenen hatta beklentinin üstünde etkili bir performans sergileyen sarı-lacivertliler bulduğu üç sayı yüzdesiyle adeta Panathinaikos maçının acısını çıkaran bir görüntüdeydi. Buna rağmen potasında 16 sayı gördüğü üçüncü çeyrekte savunması yine yetersiz görüntüdeydi.

ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

DJEDOVIC'İN sayılarına engel olamayan temsilcimiz F.Bahçe Ülker üçüncü periyodun bitimine 3.14 kalan Zoric'ten bulduğu sayılarla farkı 12'ye kadar çıkarsa da çember savunmasını yapamamanın cezasını Stimac'ın bulduğu sayılarla son çeyreğe tek haneli farkla (69-60) girdi. Bu bölüme Bjelica ile etkili başlayan F.Bahçe Ülker Goudelock rüzgarının esmeye devam etmesiyle periyodun başında 14 sayıya (63-77) çıkarmayı başardı. Ancak Schaffartzik ve Micic'in sayıları B.Münih'i oyunda tutmaya devam etti.

Haberin Devamı

SAVUNMADA gösterdiği zaaflarla elindeki karşılaşmayı zora sokan temsilcimiz Hickman ve Vesely'nin sayılarıyla nefes aldı ve galibiyete uzandı. F.Bahçe Ülker bu mücadelede skor anlamında, attığıyla da yediğiyle de ortalamanın üzerine çıktı. Akıllarda soru işeriti yok ancak dikkat çekilmesi gereken nokta, savunmada gösterilen bu zaaflar umarız ileride çok iş açmaz F.Bahçe Ülker'in başına Top 16 yolunda.