Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fener'in maçı kaçta hangi kanalda?

Fener'in maçı kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yı kendi sahasında ağırlayacak.

Fener'in maçı kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe ile Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova arasında oynanacak Avrupa Ligi karşılaşması saat 19.00'da başlayacak. Futbolseverler bu mücadeleyi TRT 1'den canlı izleyebilecek.

RÖVANŞ NE ZAMAN?

İki takım arasında turu geçecek takımı belirleyecek Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe rövanş maçı ise 25 Şubat Perşembe günü Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak.

3 EKSİK

Fenerbahçe'de 3 futbolcu Lokomotiv Moskova karşısında forma giyemeyecek.

Sakatlıkları devam eden Lazar Markovic ve Abdoulaye Ba, Rus ekibi karşısında sahada olmayacak. Celtic maçında kırmızı kart gören ve UEFA'dan 3 maç ceza alan Diego Ribas ise zorlu maçta takımını yalnız bırakacak. Cezasının ilkini bu maçta çekecek Diego, rövanşta da forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de ağrıları bulunan Raul Meireles'in durumu ise yapılacak son antrenmandan sonra belli olacak.

BU SEZON AVRUPA'DA 11. MAÇ

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa'daki 11. maçına çıkacak.Sarı-lacivertliler, 10 maçta dörder galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı. Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi umuduyla başlayan ancak 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına elenen Fenerbahçe, Yunan temsilcisi Atromitos'u saf dışı bırakarak adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı.

Haberin Devamı

Molde, Ajax ve Celtic'in olduğu grupta 9 puan toplayan sarı-lacivertliler, grup ikincisi olarak ikinci tura yükseldi.Fenerbahçe, Avrupa'da oynadığı son 5 maçı da kaybetmezken, 2 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler son yenilgisini Norveç ekibi Molde karşısında grubun ilk maçında 3-1'lik skorla aldı.

FERNANDAO'NUN GÖZÜ REKORDA

Fenerbahçe'nin bu sezon en golcü ismi olan Brezilyalı forveti Jose Fernandao, Lokomotiv Moskova maçında görev alması durumunda, sarı-lacivertli takımın bir sezonda Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncusu rekorunu kırmaya çalışacak.

Toplamda bu sezon Avrupa kupalarında 6 gole ulaşan Fernandao, bir gol daha atarsa Dirk Kuyt'ın rekorunu (7 gol) egale edecek.

Brezilyalı santrfor, iki gol bulması durumunda ise rekorun tek başına sahibi olacak. Fernandao, Avrupa Ligi play-off'unda Atromitos'a ve gruplarda Celtic'e ikişer, Ajax ve Molde'ye de birer gol attı.

Haberin Devamı

TANIDIK RAKİP

Fenerbahçe'nin rakibi Lokomotiv Moskova, bu sezon ikinci kez bir Türk takımıyla eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılan Moskova ekibi, H Grubu'nda Beşiktaş'a rakip oldu. Beşiktaş ile iki maçta da 1-1 berabere kalan Lokomotiv Moskova, Portekiz'den Sporting Lizbon ve Arnavutluk'tan Skenderbeu'nun da yer aldığı gruptan 11 puanla lider olarak üst tura yükseldi.

LOKOMOTIV GOLCÜSÜNÜ SATTI

Lokomotiv Moskova ara transfer döneminde takımın en golcü ismi Oumar Niasse'ı sattı. Takımıyla bu sezon çıktığı 23 maçta 13 gol atarak en skorer isim olan Niasse, İngiltere ekiplerinden Everton'a transfer oldu. Rus ekibi ayrıca Faslı oyuncusu Mbark Boussoufa'yı da Belçika'nın Genk takımına kiraladı. İlk 18 haftası tamamlanan Rusya Futbol Ligi'nde 32 puanla 3. sırada bulunan ve şampiyonluk mücadelesi veren Lokomotiv Moskova'nın kadrosunda eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes de bulunuyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Lokomotiv Moskova, Rusya Futbol Ligi'ne verilen ara nedeniyle 2 aydan fazla bir süredir resmi maç oynamıyor. Rusya'daki hava şartları nedeniyle sert geçen kış aylarında lig oynanmazken, Lokomotif Moskova son resmi maçını UEFA Avrupa Ligi'nde Skenderbeu'ya karşı 10 Aralık 2015'te yaptı. Moskova ekibi 68 gün sonra Fenerbahçe karşısında resmi maça çıkacak.

EVDE DALYA ZAMANI

Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde 100. iç saha sınavını Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımına karşı verecek. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rus ekibini ağırlayacak sarı-lacivertliler, bu karşılaşmayla Avrupa kupalarında iç sahada "dalya" diyecek. Bugüne dek evinde 99 maça çıkan Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 47 galibiyet, 21 beraberlik ve 31 yenilgi aldı. İç saha maçlarında rakip fileleri toplam 144 kez havalandıran Fenerbahçe, 114 gol yedi.

Muhtemel 11'ler:

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Josef, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Nani, Alper, Van Persie

LOKOMOTİV MOSKOVA: Skuletic, Kasaev, N'Dinga, Fernandes, Tasarov, Samedov, Denisov, Mikhalik, Pejcinovic, Yanbaev, Guilherme

Haberin Devamı