Gazete Vatan Logo
Futbol Fener’in Sow’una Antalya sevindi

Fener’in Sow’una Antalya sevindi

Sarı-lacivertliler normal sezonu galibiyetle bitirdi ancak Kadıköy’ün en mutlusu kümede kalan Antalya oldu

İlk yarıda gol sesinin çıkmadığı maçta Kanarya’nın imdadına kulübeden gelen Sow yetişti. Bienvenu, F.Bahçe’nin Süper Final’e 34 puanla girmesini garantilerken Samsun’un Sivas’a yenilmesi Antalyaspor’u Süper Lig’de tuttu.

SÜPER Final öncesi G.Saray’la arasındaki puan farkını korumak isteyen sarı-lacivertliler can derdindeki MP Antalyaspor’u 2-0’la geçti. Konuk takım aldığı bu mağlubiyete rağmen Samsunspor’un evinde kaybetmesiyle ligde kalmayı başardı. Ligin son haftalarında F.Bahçe’nin hayati önem taşıyan maçlarını hatırlayalım. Denizli ve Trabzon karşılaşmalarında şampiyonluk kaçmıştı. Yani rakip sana hiç acımamıştı. Ama sen ne de olsa Süper Final var diye gevşersen ilk yarıyı pozisyonsuz kapatırsın. Rakibe 1 puan yetiyor, belli ki beraberliğe oynayacaklar. Aykut hoca Sow’u hafif sakat diye yedek oturtuyor. Demek ki oynayabiliyormuş! Ayrıca Alex ve Emre’yi ilk 11’de yan yana görmek istiyoruz.

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYINIZ


-14’TE maçın ilk tehlikeli şutu geldi. Sedat 25 metreden sert vurdu, Volkan hamle yaptı ancak top üst direği sıyırdı, aut. 19’da Sedat yine uzak mesafeden vurdu, kaleyi de tutturdu, kaleci Volkan plonjonla topu kornere gönderdi. Alex olmayınca oyun kurmak haliyle zor oldu. Stoch bu mevkiide etkili olamayınca 20. dakikadan sonra Caner’le yer değiştirdi. Ama oyun anlamında değişen bir şey olmadı. Koskoca ilk yarıda sarı-lacivertliler bir tane pozisyona bile giremedi. Sadece kaleye atılan 2 şut. Bu futbolla gilibiyetin gelemeyeceği aşikârken ikinci yarı Stoch ve Selçuk çıktı, Sow ve Emre oyuna dahil oldu. Bu taze kan operasyonu beraberinde ilk pozisyonu getirdi. 53’te Caner’in ortası yön değiştirip kale direğinden döndü, Bienvenu uçarak topa kafa vurdu, ancak Ali Turan çizgi önünden bu gollük pozisyonu çıkardı.

-55’TE ise bu sefer Ali Zitouni sol çaprazdan vurdu, Volkan yere uzanarak hamle yaptı dönen bu topu Yobo kornere gönderdi. 61’de F.Bahçe adına gol geldi. M.Topuz’un sırtı dönük ortasında Antalya defansı topun önünde yakalandı. Ziegler boş kaldı ama vuruşu kötü de olsa Senegalli ayağını uzatarak gole adına yazdırdı: 1-0. 70’te Sedat ortayı yaptı Sinan oyuna girer girmez vurdu, Volkan bir kez daha golü önledi.

-71’DE fark ikiye çıktı. Antalya atağa çıkarken kaptırdığı top faturaya yansıdı. Emre ayak koydu, rakipten seken top Bienvenu’nün koşuyoluna gitti. Kamerunlu dar açıdan düzgün vurdu, kaleci Ömer’in çabası golü kurtarmaya yetmedi: 2-0. Antalya maç boyu çok stres yaşadı ama Samsun elindeki fırsatı kaçırınca sahada yenilse de en çok sevinen kırmızı-beyazlılar oldu.

Bienvenu: Gollerim finalde de sürecek!

24. haftadaki Samsun maçından bu yana ilk kez 70 dakikanın üzerinde süre alan Bienvenu 32. maçında 11. golünü attı. Perdeyi açan Moussa Sow ise 10 maçta 6 gol, 3 asistlik bir performansa imza attı.

-PEK fazla kullanmadığı sol ayağıyla Ömer Çatkıç’ı avlayıp, gol orucunu bozan Henri Bienvenu, karşılaşma sonu iddialı konuştu: “3 puan önemliydi. G.Saray’a 3 puan daha yaklaşmış olduk. Bu galibiyetle play-off’a daha yüksek konsantrasyonla girmiş olacağız.

-BENİM için çok önemli bir gündü. Uzun süre oynadım ve 1 de gol attım. Böyle devam etmek istiyorum ve takımıma zaferler kazandırmak istiyorum. Play-off’ta çabamızı iki katına çıkarmamız gerekli. Bu sezon yaşadığımız tüm sorunlara rağmen şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.”

‘Süper Final’de her şey olabilir’

Kocaman: “Bu acayip ligin ilk bölümünü bitirdik. Kıvırmadan söylüyorum. Süper Final’de 4 takım da birbirine denk. Herkes her şeyi yaşayabilir.”

-KOCAMAN, Antalya maçını şu sözlerle değerlendirdi: “Bu yıl acayip bir lig oynadık. Bundan dolayı sıkıntılı bir durum vardı. Kazanma ihtiyacımızı bir şekilde gidermiş olduk. Bu acayip ligin ilk bölümünü böylece bitirmiş olduk. Samsun’a da geçmiş olsun. 4 büyük takım için Süper Final’de her şey olabilir. Kıvırmadan bunu söylüyorum. 4 takım birbirine denk. Herkesin her şeyi yaşayabileceği bir atmosfere giriyoruz. İki kupaya da talibiz gücümüz yettiği kadar.”

Bekir: Sağlam kafayla play-off’a

-F.BAHÇELİ Bekir İrtegün, Medical Park Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada küme düşen Samsun’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, maçla ilgili olarak ise şunları söyledi:

-“TOP bizdeydi ama pozisyonları bulamadık. 2. yarı hocamız oyuna müdahale etti. Biraz daha baskılı oynadık. Kazanmak önemliydi. Artık Süper Final var. Diğer maçları bekleyeceğiz. Gönül isterdi ki daha az puan farkı olsun. Ama biz bunları geçtik. Sağlam bir kafa yapısı ile Süper Finali bekliyoruz.”

‘6’da 6 yapacak kalitemiz var’

-F.BAHÇE’NİN tecrübeli sol kanadı Ziegler, Süper Final öncesi pembe bir tablo çizdi. Mental olarak çok iyi durumda olduklarını belirten Ziegler “Kazanıp play-off’a gitmek önemliydi. Mental olarak iyi durumdayız. Önümüzde 6 tane final maçı var. Bizim her maçı kazanacak kalitemiz var. Bu biraz performansımıza bağlı. Bu işin sırrı şu olacak. Yüksek seviyede başlayacak ve aralarda kendini toparlayan takım bu işi çözmüş olacak” dedi.

Haberin Devamı