Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Yeniden başlasın!

Yeniden başlasın!

F.Bahçe, Aytemiz Alanyaspor deplasmanında yeni transferlerinin golleriyle farka koştu ve Beşiktaş derbisi öncesi moral buldu.

Yeniden başlasın!

17’de Janssen siftah yaptı 42’de Emre skoru eşitledi. 45+2’de Valbuena’nın golüyle ayağa kalkan Kanarya 60’ta Giuliano’nun penaltısı ile maçı kopardı, son sözü 90+5’te yine Valbuena söyledi

HAFTALARDIR kalesine gelen ilk topu gol yiyen F.Bahçe, bu sefer ilk golü kendisi atıp galibiyet coşkusuyla İstanbul’a döndü: 1-4. Takıma bir dokunuşla oyun hemen fark etti. Altı üstü ayağına top yakışan, top süren ve biraz da yıpratıcı bir forvet! Tabii iş bitiricilik de önemli. Vincent Janssen dün için görevini yaparken asıl övgüyü Valbuena aldı. Hiç mi yorulmaz, hiç mi pes etmez bir adam?
ALANYA karşısında F.Bahçe’yi sezonun beşinci haftasında ilk kez beğendim. Ekici’nin orta sahayı toparlaması takımın öne oynama isteği ve pozisyon üretmesi en belirgin değişikliklerdi. Ama yetmez; bu değerli 3 puan haftaya Beşiktaş maçıyla taçlandırmalı.
17’DE Valbuena’nın arka direğe ortasını Joesef kafayla içeriye kesti, Vincent Janssen tamamladı: 0-1. 42’de Alanya beraberliği yakaladı. Vagner’in ara pasında Emre soluyla topu ağlara yolladı: 1-1. İlk yarının uzatma dakikasında
(45+2) sarı-lacivertliler soyunma odasına moralle girdi. Valbuena, Isla’yı gördü, Isla tekrar çıkardı, Fransız oyuncu düzeltip vurdu: 1-2.
SON SÖZÜ SÖYLEDİ
58’DE Janssen hem topu kaptı hem de penaltıyı. Hızla ceza sahasına girdi, Tzavellas durdurmak zorunda kaldı. Penaltıyı 60’ta Giuliano gole çevirdi: 1-3. Maçın son 15 dakikalık bölümünde F.Bahçe baskı yese de uzatma dakikasında Valbuena sahanın yıldızı olarak son sözü söyledi: 1-4.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar:

14. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Isla'nın sağ kanattan pasında ceza sahasında topla buluşan Janssen, topukla Giuliano'ya pas verdi. Giuliano'nun şutunda, top kalenin üstünden auta çıktı.

16. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Sağ taraftan köşe vuruşu kazanan sarı-lacivertlilerde Valbuena, topu arka direğe ortaladı. De Souza'nın kafayla indirdiği meşin yuvarlakla altıpas içinde buluşan Janssen, takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1

Haberin Devamı

34. dakikada konuk ekip ikinci gole yaklaştı. Aytemiz Alanyaspor yarı alanında topla buluşan Valbuena, ceza sahasına yönelip şutunu çekti. Kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

36. dakikada Fenerbahçe'nin kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Valbuena, şutunu çekti. Kaleci Haydar Yılmaz, meşin yuvarlağı kontrol etti.

42. dakikada ev sahibi ekip, skorda eşitliği sağladı. Bu dakikada Vagner Love'ın pasında ceza sahasında topu kontrol eden Emre Akbaba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

45+2. dakikada Fenerbahçe yeniden öne geçti. Sağ kanattan Isla'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Valbuena, sağ çaprazdan yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

60. dakikada Janssen’in düşürülmesi sonrasında kazanılan penaltı vuruşunu Giuliano ağlara gönderdi. 1-3
65. dakikada Isla’nın pasında ceza sahası içinde Janssen’in vuruşunda top savunmaya çarparak dışarı çıktı.
73. dakikada Isla’nın sağ kanattan ortasında arka direkte topu kontrol eden Janssen'in vuruşunda top üstten auta gitti.
74. dakikada Love’ın pasında iki oyuncudan sıyrılıp kaleci Kameni ile sağ çaprazda karşı karşıya kalan Efecan’ın vuruşunda meşin yuvarlak sol kale direğinin yanından auta çıktı.
90+5. dakikada Alper Potuk’un sol kanattan ortasında altıpas içinde Valbuena'nın sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-4

Haberin Devamı