Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Gücümüz yine yetmedi!

Gücümüz yine yetmedi!

Kadınlar Euroleague finalinde D.Kursk’a kaybeden F.Bahçe 3. kez kupayı elinden kaçırdı.

Gücümüz yine yetmedi!

Sarı-lacivertliler 4. çeyreğin başında Rus ekibini yakaladı. Ancak sonrasında sadece 3 sayı bulabilince 6. kez katıldığı final-four’dan yine şampiyonlukla dönemedi. Eski F.Bahçeli McCoughtry 20 sayı üretti.

KADINLAR Basketbol Euroleague’de finale çıkma başarısı gösteren F.Bahçe, namağlup Dynamo Kursk’a 77-63 kaybederek organizasyonu 2. oldu. Rusya’nın Ekaterinburg şehrinde bulunan DIVS’te oynanan müsabakada oyunun büyük bir bölümünde kontrolü eline alan Kursk’ta eski sarı-lacivertli oyuncu McCoughtry 20, Ogwumike 19 ve Prince 18 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken çok iyi mücadele eden temsilcimizde ise Quigley 19 ile Parker 18 sayı üretti.

ESKİ F.BAHÇELİ COŞTU!

KARŞILAŞMAYA Parker ve Quigley’nin bulduğu basketlerle 10-0’lık seriyle sarı-lacivertliler önde girdi. Ancak McCoughtry’nin 13 sayıyla alev aldığı ilk periyodu 18-17 Rus ekibi önde geçti. 2. çeyreğin başında rakip farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 21-31. Özellikle benchten gelen Pelin’in skora verdiği katkıyla Kanarya 35-34’e Kursk’un ensesine yapıştı. Fakat bu dakika itibariyle gelen Rus ekibinin molası ve sonrası Prince önderliğinde buldukları 9-0’lık seriyle Kursk soyunma odasına 44-34’le gitti.
3. çeyrekte Quigley’nin isabetleriyle oyuna tutunmaya çalışan F.Bahçe son 10 dakikaya 7 sayı (55-62) geride girdi. Periyodun başında 5-0’lık seri bulan temsilcimiz farkı 2’ye (60-62) indirdi. Ancak kalan 9 dakikada sadece Parker’ın son anlarda gelen 3’lüğüyle sayı üretebilen sarı-lacivertliler sahadan 77-63 mağlup ayrıldı.
DAHA önce finalde iki kez kaybeden ve üst üste 6. kez final-four’da yer alan Kanarya böylelikle 3. kez organizasyondan gümüş madalya ile ayrılmış oldu.

Haberin Devamı