Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Fenerbahçe Bamberg'i rahat geçti

Fenerbahçe Bamberg'i rahat geçti

Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Almanya deplasmanında Brose Bamberg'i 80-57 mağlup etti.

Fenerbahçe Bamberg'i rahat geçti

THY Euroleague’in son şampiyonu F.Bahçe Doğuş, yavaş yavaş form tutuyor. Sezona pek de parlak bir başlangıç yapamayan temsilcimiz, dün Brose Basket’i adeta parkeye gömdü. Almanya deplasmanında karşılaşmaya iyi başlayan sarı-lacivertliler, hücumda sorun yaşamazken etkili savunmayla ilk çeyreği 21-16 önde kapattı.
2. periyoda da hızlı girdi Kanarya. Brose Basket, art arda gelen F.Bahçe basketleri üzerine 2 kez mola almak zorunda kaldı. Trinchieri’nin dokunuşları takımını ayakta tutsa da devreye 43-33 önde gitmeyi başardı Obradovic’in askerleri.
UMUTLANDIRMADIK
3. çeyreğin başında da fark iki haneli sayılarda kalsa da, final çeyreği öncesi bocalayan sarı-lacivertliler farkın 8’e inmesini engelleyemedi. Farkın kapanmasındaki en büyük etken, temsilcimizin 3 hücumdan arka arkaya boş dönmesi oldu.
SON periyot ise vitesi arttırdı Kanarya. Almanlar’ın seyirci desteğini arkasına alıp, umutlanmasına fırsat tanımadan ağırlığını maça koydu F.Bahçe. Git gide fark açıldı ve son dakikaya 20 sayılık bir avantajla girdik. 5 oyuncumuzun çift haneli sayılara ulaştığı mücadelenin sonlarında rakibin direnci iyice düşerken, salondan 23 sayılık bir farkla ayrılan sarı-lacivertliler Euroleague normal sezonda oynadığı 6. maçtan, 4. galibiyetini çıkardı. Vesely, 24 dakikada kaydettiği 15 sayı ile en skorer isim olurken Wanamaker 13, Datome de kritik anlarda attığı 12 sayıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Haberin Devamı