Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Ali Koç, Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu!

Ali Koç, Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu!

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu, Aziz Yıldırım ile Ali Koç'un yarışına sahne oldu. Ali Koç, 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alarak başkanlığa seçildi.

Ali Koç, Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu!

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlığa Ali Koç seçildi.
Ülker Stadyumu'nda yapılan seçimde 38 sandıkta kullanılan 20 bin 736 oyun 16 bin 92'sini alan Ali Koç, sarı lacivertli kulübün 37. başkanı oldu. 20 yıllık Fenerbahçe başkanlığı sona eren Aziz Yıldırım ise 4 bin 644 oyda kaldı. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17.30 sıralarında tamamlanırken, tüm sandıklarda sayıma geçildi. Yaklaşık bir saatlik sayımın ardından birçok sandıkta sonuç belli olurken, Ali Koç rakibi Aziz Yıldırım'a karşı büyük bir üstünlük kurdu ve sandıkların sayımının tamamlanmasını beklemeden tebrikleri kabul etmeye başladı.
Ali Koç seçim zaferini stat içerisinde kongre üyeleriyle doyasıya kutlarken, daha sonra Ülker Stadyumu'nun çatısına çıkarak kendisini stat dışında destekleyen sarı lacivertli taraftarları selamladı.
Öte yandan 20 yıllık Fenerbahçe başkanlığı sona eren Aziz Yıldırım'ın sayımın tamamlanmasını beklemeden oylamanın yapıldığı Ülker Stadyumu'ndan ayrıldığı belirtildi.
İşte tüm gelişmeler...

18:51 - Açılan sandıklarda büyük farkla önde olan Ali Koç tebrikleri kabul etmeye başladı.

18:50 - Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de Ali Koç'u tebrik etti.

18:35 - 2 numaralı sandık: Aziz Yıldırım: 108 - Ali Koç: 402

18:31 - 17 numaralı sandık: Ali Koç: 459 Aziz Yıldırım: 105

18:18 - İlk sandıklarda Ali Koç'un büyük farkla önde olduğu gözüküyor.

18:09 - 1 numaralı sandık: Ali Koç (122 oy), Aziz Yıldırım (33 oy)

17.39 - Tarihi kongrede sandıklar açılmaya başlandı.

17: 34 - Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda oy verme işlemi tamamlandı.
17: 14 - Fenerbahçe Kongresi'nde 21 bin 350 üyenin başkanlık seçimi için oy kullandığı açıklandı (Rekor).
17:09 - Vefa Küçük: Şu saatten sonra artık oy verme işlemini dışarıdan gelenler için kapattık, oy vermeyen insanların bazıları şu anda stat içerisinde ve onların da oy vermesine imkan vereceğiz. Herkesin oy kullandığına emin olduktan sonra anons yapacağız ve sandıkları kapatacağız.
17.00 - Bu dakika itibariyle Ülker Stadı'nın kapıları kapandı. Dışarıdan üye alınmayacak ancak içeride olan üyeler oylarını kullanana kadar sandıklar açık kalacak.

16.48 - Aziz Yıldırım, eşi ve kızıyla 36 numaralı sandığa gelerek oyunu kullandı. Başkan Yıldırım'ın oy zarflarını sandığa kızı Yaz attı.

16.33 - Ali Koç, 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

16.20 - Kullanılan oy sayısı 21 bine ulaştı.

16.00 - Fenerbahçe kongresinde 20 bin 400 üyenin oy kullandığı resmen açıklandı.

15.15 - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, oyunu kullanmak üzere Ülker Stadı'na geldi. Kocaman, üyelerin yoğun ilgisi ve fotoğraf talepleriyle karşılaştı.


15.06 - Kongrenin bitmesine yaklaşık 2 saat kala kullanılan oy sayısı 18 bine ulaştı.

15.03 - İbrahim Tatlıses kongrede oyunu kullanmak için stada giriş geldi.

14.54 - Tarihi kongrede kullanılan oy sayısı 16 bin rakamını geçti.

14.10 - Fenerbahçe kongresinde kullanılan oy sayısı 15 bine ulaştı ve rekor kırıldı.

13.58 - Ali Şen: Oyumu Ali Koç başkan için kullandım. Ali Şen'in gizli oyu yoktur, şeffaftır.


13.35 - Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, oyunu kullanmak üzere stada giriş yaptı.

13.22 - Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, oy kullanmak için Şükrü Saraçoğlu Stadı'na geldi. Alana girer girmez sandıkların olduğu bölüme ilerleyen Demirel, daha sonra oyunu kullandı. Demirel'e üyeler de ilgi gösterirken; tecrübeli isim fotoğraf taleplerini geri çevirmedi.
13:17 - Başkan adayı Ali Koç'un eşi Nevbahar Koç da kongredeki oyunu kullandı.

12.55 - Sıcak hava nedeniyle zor anlar geçiren bir üyeye sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

12.42 - Bu dakika itibariyle kongre kartını alan 22 bin kongre üyesinden 12.050'si oyunu kullandı.

12.05 - Fenerbahçe kongresinde şu ana kadar 22 binin üzerinde üyenin oy kullanmak için kongre kartı aldığı bildirildi.

11:20 - Başkan adayı Ali Koç basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak şu sözleri söyledi; 'Dereyi görmeden paçaları sıvamayacağız. Camianın bana yoğun teveccühü var. Bir hayal gerçekleşmek üzere. Taraftar olduğum için aday oldum. Taraftar bana inanıp güvendiği için sevgi gösteriyor. Aziz Yıldırım'a niye kızayım o benim başkanım.' dedi.
11:00 - Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Emre Belözoğlu seçimli olağan genel kuruluna gelerek oyunu kullandı. Üyelerce büyük ilgi gören Belözoğlu, bol bol fotoğraf çektirdi. Öte yandan eski Fenerbahçeli basketbolcu Ömer Onan da, oy kullanmak için Ülker Stadı'na geldi
10:00 - Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde oy verme işlemi resmen başladı. Başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım da erken saatlerde Ülker Stadı'na gelerek üyelerle ilgilenmeye başladılar.
17.00'DE KAPILAR KAPANACAK İÇERİDEKİ ÜYELER OY KULLANABİLECEK

Sarı-lacivertli kulüpte bugün 20 binden fazla üye 37. başkanı seçecek. Oy verme işlemi saat 10.00 itibariyle başladı. 17.00'de stadın kapıları kapatılacak ancak içeride olan üyeler saat sınırı olmaksızın oy kullanmayaya devam edecek. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından tüm sandıklar aynı anda açılacak ve sayım işleminin ardından Fenerbahçe'nin yeni başkanı belli olacak.

Ali Koç, Fenerbahçenin 37. başkanı oldu

ADAYLARIN OY KULLANACAĞI SANDIKLAR BELLİ OLDU
Başkan adaylarının oy kullanacağı sandıklar belli oldu. Buna göre Aziz Yıldırım 36, Ali Koç ise 21 nolu sandıkta oy kullanacak.

REKOR KIRILACAK

Haberin Devamı

Seçimli olağan genel kurulun rekor katılımla kulüp tarihine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Kongrede 20 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor. Kulüp tarihindeki önceki katılım rekoru 2-3 Haziran 2013’te gerçekleşen kongrede kırılmıştı. Aziz Yıldırım’ın Mehmet Ali Aydınlar’ı geçerek yeniden başkan olduğu kongrede 9 bin 380 oy kullanılmıştı. Bugün başlayacak kongrede, 2013 yılındaki rekor katılımın iki katına ulaşılması tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rekor katılımla sarı-lacivertli kulübün en fazla oy alan başkanı da belli olacak. Önceki rekor, 2013 yılında yapılan kongrede 6 bin 821 oy alan Aziz Yıldırım’a aitti.

Ali Koç, Fenerbahçenin 37. başkanı oldu

SONUCU TRİBÜNDE BEKLEYECEKLER

Haberin Devamı


İlk günün ardından ikinci gün için de yine benzer güvenlik noktalarından geçilecek. Stat içinde oy kullanacak üyeler Migros Tribünü’nde yerlerini alıp seçim sonucunu bekleyebilecek. Oy kullanıp dışarı çıkanlar ise tekrar içeri alınmayacak. Seçimde oy kullanacak kongre üyeleri tek başına stada girebilecek. Yanında hiçbir yakınını stada sokamayacak.

Haberin Devamı