Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe, Bursa deplasmanında 3 puanı aldı

Fenerbahçe, Bursa deplasmanında 3 puanı aldı

Süper Lig'in 15. hafta açılış maçında deplasmanda Bursaspor'a konuk olan Fenerbahçe maçı penaltıdan Giuliano'nun penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

Fenerbahçe, Bursa deplasmanında 3 puanı aldı

Bursa'da muhteşem bir atmosferde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe Giuliano'nun 65. dakikda penaltıdan tek golüyle maçı kazanarak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu galibiyetle puanını 29'a çıkaran Fenerbahçe Başakşehir'in ardından maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşti. Bursaspor ise 24 puanda kaldı.

Gelecek hafta Sarı-Lacivertliler evinde Karabükspor'u ağırlayacak, Bursaspor ise Trabzonspor deplasmanına gidecek.

Süper Lig'de 15. haftanın açılış müsabakasında deplasmanda Bursaspor'u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. Mücadelenin 65. dakikasında Giuliano'nun penaltıdan attığı golle öne geçen sarı-lacivertli ekip, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe, ligdeki galibiyet sayısını 8'e, puanını da 29'a çıkardı. Sarı-lacivertli ekip, maç fazlası ve gol averajıyla 2. Galatasaray'ın önüne geçti.

Galibiyet serisi sürüyor

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki galibiyet serisi 4 maça yükseldi.

Haberin Devamı

Ligde son 3 maçında Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa'yı mağlup eden sarı-lacivertli ekip, Bursaspor karşılaşmasını da kazanarak, seriyi 4 maça çıkardı.

Fenerbahçe'nin Süper Lig'deki yenilmezlik serisi ise 8 maça çıktı. Ligde son olarak 7. haftada deplasmandaki Teleset Mobilya Akhisarspor maçında mağlup olan sarı-lacivertli ekip, daha sonra çıktığı 8 karşılaşmada 5 galibiyet, 3 beraberlik aldı.

Fenerbahçe'yi Giuliano sırtlıyor

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de attığı son 6 golün 4'ünü Brezilyalı Giuliano Victor de Paulo kaydetti.

Ligin 13. haftasında 1-0 kazanılan Antalyaspor maçındaki tek gole imza atan Giuliano, 14. haftada 4-2 galip geldikleri Kasımpaşa mücadelesinde de 2 kez fileleri havalandırdı.

Brezilyalı futbolcu, Bursaspor maçını da boş geçmedi ve son 3 lig maçında 4. golünü attı.

Süper Lig'deki son 5 maçta 5 kez fileleri havalandıran Giuliano, bu sezonki gol sayısını da 8'e çıkardı.

Bu sezonki 5. penaltı

Fenerbahçe, Süper Lig'de yaptığı 15 maçta 5 kez penaltı kullandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip, kullandığı penaltı atışlarında 3 kez Giuliano, birer kez ise Valbuena ve Janssen ile golü buldu.

Janssen, devam edemedi

Fenerbahçe'nin Hollandalı santrforu Vincent Janssen, sakatlandı.

Dizindeki ağrı nedeniyle hafta içindeki antrenmanların çoğunda takımdan ayrı çalışan Janssen, Bursaspor maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Janssen'in yerine mücadelenin 40. dakikasında Roberto Soldado oyuna dahil oldu.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 15. haftasında Bursa'da oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçına her iki takım taraftarları yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmada kendilerine ayrılan bölümleri dolduran taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu.

Bursasporlu taraftarlar, maç öncesinde güney kale arkası ve maraton tribünlerinde koreografi yaptı. Taraftarlar, kartonlarla ''Teksas tribünü'' diye adlandırılan güney kale arkasında Bursapor'un logosunu, maraton tribününde ise "Onurunla, ruhunla, duruşunla Bursa sen çok yaşa" yazısını oluşturdu.

Haberin Devamı

Ayrıca iki takım oyuncuları, sahaya ''Kudüs kırmızı çizgimizdir'' yazılı pankartla çıktı. Pankart, taraftarlardan alkış aldı.

Kocaman'dan tek değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligin 14. haftasında 4-2 kazandıkları Kasımpaşa maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti.

Kocaman, Kasımpaşa maçına ilk 11'de başlayan Alper Potuk'un yerine sarı kart cezası sona eren Vincent Janssen'i görevlendirdi.

Sarı-lacivertliler, Bursaspor karşılaşmasına Volkan Demirel, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı, Dirar, Şener Özbayraklı, Giuliano, Janssen, Neustaedter, Skrtel, De Souza ve Chahechouhe 11'iyle çıktı.

Fenerbahçe'de Kameni, Erten Ersu, Hasan Ali Kaldırım, Isla, Ozan Tufan, Neto, Valbuena, Ahmethan Köse, Oğuz Kağan Güçtekin ve Soldado, yedek kulübesinde bekleyen isimler oldu.

Bursaspor cephesi

Bursaspor'da geçen hafta deplasmanda 3-0 kazanılan Atiker Konyaspor maçında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen kaleci Harun Tekin ve savunma oyuncusu Ekong, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görev aldı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Paul Le Guen, maçta Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Badu, Jorquera, Batalla, Kembo ve Stancu 11'ini sahaya sürdü.

Bursaspor'da Muhammed Şengezer, Faty, Merter Yüce, Delarge, Furkan Soyalp, Yusuf Erdoğan, Deniz Yılmaz, John, Sinan Bakış ve İsmail Konuk, maçta yedek kulübesinde şans bekledi.