Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'de Harun, Jailson ve Benzia imzaladı

Fenerbahçe'de Harun, Jailson ve Benzia imzaladı

Fenerbahçe'nin 3 yeni transferi Harun Tekin, Jailson ve Benzia için imza töreni düzenlendi.

Fenerbahçe'de Harun, Jailson ve Benzia imzaladı

Fenerbahçe'de transferin son günlerinde anlaşma sağlanan kaleci Harun Tekin, orta saha oyuncuları Jailson ve Benzia kendilerini sarı-lacivertli kulübe bağlayacak sözleşmelere imza attı...

Törende ilk söz alan Sportif Direktör Damien Comolli şöyle konuştu: "Herkese günaydın. 3 yeni transferin imza töreni. Harun'u Bursaspor'dan satın aldık. Jailson Gremio'dan geldi. Benzia'dan Lille'den kiralık olarak kadromuza katıldı. Onların aramıza katıldığından çok mutluyuz. Oyuncu profilimize fazlasıyla uyuyorlar. İhtiyacımız olan futbolcular aldık. Souza'nın ayrılmasından defansif pozisyona ihtiyaç vardı. Bu transferi yaptık. Giuliano'nun ayrılmasından sonra oyuncu gerekiyordu. Benzia'yı transfer ettik."

"Beklentileri karşılamak için elimden geleni yapacağım"

"Benzia'dan çok büyük beklenti var. Kendisini bu beklentiye hazır hissediyor mu?" sorusuna Benzia, "Tabii ki bu pozisyonda oynamaya hazırım. F.Bahçe çok büyük bir kulüp. Özel bir pozisyon. Alex gibi futbolcular forma giydi. Beklentileri karşılamak için elimden geleni yapacağım" yanıtını verdi.

"Burada tarih yazmak istiyorum"
Jailson, "Türkiye Ligi'nde futbol çok hızlı oynanıyor. En iyi şekilde adapte olacağımı düşünüyorum. Burada tarih yazmak istiyorum" diye konuştu.

"Her şeyimi ortaya koyacağım"
Kaleci Harun Tekin, "Herkesin hayali olan bir camiaya geldim. Volkan abiyle Milli Takım'da çalıştık. Abi-kardeş ilişkimiz var. Beklentileri biliyorum. Antrenmanlarda ve maçlarda her şeyimi ortaya koyacağım. İyi bir performans gösterdiğim müddetçe milli formayı alacağıma inanıyorum" dedi.

Comolli: Dirar kadro dışı değil
Comolli, Dirar ile ilgili sorulan soruya, "Dirar kadro dışı değil. 28 kişilik kadronun içinde. Cocu'nun ilk seçimi olmayabilir. Hala uygun durumda. Ozan ve Kameni'nin kadro dışı kalması, futbolla alakalı bir konu. Çok zor kararlar bunlar. Futbolcular için de zor. Bizim için zorlayıcı ve can alıcı. Net ve temiz biçimde futbolla ilgili kararlardı" yanıtını verdi.
"Altyapılara, gençlere yatırım yapmalısınız"
Comolli, "Yabancı sayısındaki değişiklik, Türk futbolunun seviyesinin başka seviyeye gelmesi, bir günde olmaz. Uzun vadeli projeler gerekir. Daha iyi altyapılara sahip olmanız lazım. Futbol akademisine yatırım yapmalısınız. Uzun vadede gelişimi görebilmek için daha iyi tesisler yapmalısınız. Altyapılara, gençlere yatırım yapmazsanız değişimin faydasını göremezsiniz. F.Bahçe'de tam olarak yaptığımız bu"
"Lillle'den direkt Benzia'yı istedim"
Fransız futbol adamı, Yassine Benzia transferi ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Lille'den telefon geldi. Bana 'Bizden hangi oyuncuyu isterseniz' dediler. Ben de direkt 'Benzia' dedim. 16 yaşından beri takip ettiğimiz oyuncuydu. 'Maddi olarak karşılayamayız' dedim. Kiralık olarak alabileceğimiz söylendi. Bizim için inanılmaz fırsattı. Son gün için harika bir fırsattı. Çünkü Finansal olarak ulaşamayacağımız noktadaydı."
"Harun gözlemlediğimiz kalecilerden biriydi"
Comolli, Harun Tekin'le ilgili ise "Gözlemlediğimiz kalecilerden biriydi. Bizim her zaman hedefimizde olan bir kaleciydi. Bizim için kritik soru nasıl transferi karşılarız. Finansal olarak hazır duruma geldiğimizde transferi gerçekleştirdik" açıklamasını yaptı.
Fransız futbol adamı, Jailson'un transfer süreci ile ilgili olarak "Josef'e satışını gerçekleştirdikten sonra Philip ve scoutlarla konuştuk. İyi bir şekilde bilgiler geldi. Genç bir oyuncuydu. Brezilya'nın dev bir kulübünden geldi. Teknik yetenekleri aradığımız oyuncu profiline uygun. Büyük bir yatırım bizim için" bilgisini verdi.

"Tolga'yla ilgili endişemiz yok"
"Tolga şu anda Almanya'da tedavi oluyor. Her gün konuşuyoruz. Almanya'da 2 günde bir sağlık raporları var. Tolga'nın iyileşme sürecini yakından takip ediyoruz. Detaylı inceledik ve bu konuda hiçbir endişemiz yok."

Haberin Devamı