Gazete Vatan Logo
Futbol Fenerbahçe'de transfer operasyonu hızlandı

Fenerbahçe'de transfer operasyonu hızlandı

Fenerbahçe’de stoper sorununun bir an önce halledilmesi için yoğun mesai harcanıyor. Zanka, Simon Kjaer ve Çağlar Söyüncü listenin başında. Skrtel ve Sergi Gomez de alternatifler arasında.

Fenerbahçe'de transfer operasyonu hızlandı

Fenerbahçe, savunma operasyonunda gaza bastı. Zanka ve Çağlar’da sona gelindi. Bu 2 isme ek olarak birçok alternatif de söz konusu...

Zanka'da tek pürüz kaldı

Mathias ‘Zanka’ Jorgensen transferinde sona gelindi. Oyuncuyla anlaşma tamam. Huddersfield ile yapılan pazarlıklarda ise tek bir pürüz kaldı. 3.5 milyon Euro’luk bonservis bedelinin ödeme takvimi... İngiliz ekibi, görüşmelerde paraşı peşin istedi. Daha sonra 3 taksit seçeneğini sundu. Fenerbahçe ise ödemeyi 1 yıla yayarak yapmanın hedefinde. Bu arada menacer Siewert, Huddersfield’ın Derby ile oynadığı ilk lig maçında Zanka’yı kadroya almadı.

Çağlar'da oynama şartı

Leicester, Harry Maguire’ı 80 milyon Pound gibi rekor bir bedelle sattı. Ancak yerine Lewis Dunk’ı alacakları için Çağlar Söyüncü’yü kiralık olarak gönderecekler. Fenerbahçe ile İngiliz ekibi arasında yapılan görüşmeler olumlu geçti. Ancak Leicester’ın önemli bir şartı var: Çağlar’a oynama garantisi verilmesi. Sarı-Lacivertliler bu konuda kararı Ersun Yanal’a bıraktı. Yanal, ‘Tamam’ derse, sözleşmeye sezonda 25 ya da 30 maça çıkar maddesi eklenerek Çağlar kiralanabilir.

Haberin Devamı

Kjaer’de işlem tamam

Fenerbahçe, 30 yaşındaki deneyimli isimle her konuda anlaştı. Sevilla da ikna oldu. Kjaer bu hafta sonuna kadar İstanbul’da olacak. Zanka, Kolarov transferlerinde de önemli bir yol alındı. Forvet takviyesi için de girişimler sürüyor.

Skrtel ve Gomez yedekte

Fenerbahçe’nin istediği anda bitireceği stoper transferi Martin Skrtel. ancak Ersun Yanal bu konuda tereddütlü. Slovak savunmacının yaz boyunca takımla çalışmamış olması, en büyük soru işareti. Bu nedenle Yanal, Skrtel’i son çare olarak görüyor. Sarı- Lacivertliler’in gündemindeki diğer isim ise Sevilla’nın bir başka stoperi Sergi Gomez. İspanyol stoper de savunmaya yapılan takviyeler sonrası Kjaer gibi gözden çıkartıldı. Fenerbahçe, Kjaer kiralama konusunda başarılı olamazsa Gomez için aynı teklifi yapabilir. (Fanatik)