Gazete Vatan Logo
UEFA Avrupa Ligi Fenerbahçe'den 7 yıl sonra bir ilk!

Fenerbahçe'den 7 yıl sonra bir ilk!

UEFA Avrupa Ligi serüveni Krasnodar karşısında biten Fenerbahçe, Kupa 2’ye yedi sezonun ardından son 32 turunda veda etti.

Fenerbahçe'den 7 yıl sonra bir ilk!

Fenerbahçe kura çekiminden sonra favori olarak gösterildiği eşleşmede Krasnodar’a elenerek Avrupa defterini beklenenden erken kapattı. UEFA Avrupa Ligi’ndeki son iki macerasında yarı final ve son 16 turuna ulaşan sarı lacivertliler, 2009-2010 sezonundan sonra ilk kez son 32 turunda Kupa 2’ye veda etti.

Fenerbahçe 2009-2010 sezonunda Christoph Daum yönetiminde Fransız ekibi Lille’e son 32 turunda, 2012-2013 sezonunda Aykut Kocaman yönetiminde Benfica’ya yarı finalde elenmişti.

Geçtiğimiz sezon ise Vitor Pereira yönetiminde son 32 turunda Rus ekibi Lokomotiv Moskova’yı saf dışı bıraktıktan sonra son 16 turunda Braga’ya elendi.

Krasnodar'dan tarihi başarı

Henüz dokuz yıl önce kurulan Krasnodar ise kısa süreli tarihinin en büyük Avrupa zaferini Kadıköy'de aldı. Üçüncü kez UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Rus ekibi, Fenerbahçe'yi eleyerek ilk kez son 16 takım arasına adını yazdırdı.

Krasnodar geçtiğimiz sezon son 32 turunda Çek ekibi Sparta Prag'a 1-0 ve 3-0'lık skorlarla yenilerek Avrupa kupalarına veda etmişti.

Haberin Devamı