Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'den flaş Caner Erkin açıklaması!

Fenerbahçe'den flaş Caner Erkin açıklaması!

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 6 maç ceza verilen Caner Erkin'in cezasının 4 maç olması gerektiğini dile getirirken Babel'in 2 maçlık cezasının 1'e indirilmemesi gerektiğini vurguladı

Fenerbahçe'den flaş Caner Erkin açıklaması!

F.BAHÇE Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin’e Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 6 maçlık cezanın yüksek olduğunu söyledi. Divan kurulu toplantısından sonra basın mensuplarıyla sohbet eden Mosturoğlu yaptığı kısa sohbette Caner’in cezası ile ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

‘İNDİRİM YAPILMAMALIYDI’

“CANER Erkin’e verilen 6 maç ceza fazla, 4 maç olmalıydı ama TFF Tahkim Kurulunda cezanın indirileceğini düşünmüyorum. Babel’in 2 maçlık cezasının indirilmesi de hatalı bir karar. Doğrudan kırmızı kartın cezası 2 maçtır.

KIRMIZI kart hatalı olsa da iptal olmaz, daha önce FIFA federasyona yazı gönderdi. Alper’e verilen otomatik maç cezasıydı, kırmızı karta verilen cezaydı, onun altına inilmiyor. Gökhan Zan’a kadar eskiden kırmızı kartların iptal olduğu zamanlar oldu Ama FIFA yazı yolladı federasyona kart hatalı olsa da kişide hata olmadığı sürece otomatik maç cezası veriliyor.

‘DEĞİŞİKLİĞE GEREK YOKTU’

DİSİPLİN Talimatı’na göre görüntülerle ceza vermek eskiden de mümkündü. Bana göre talimat değişikliğine gerek yoktu. Zaten böyle yetkileri vardı. Görüntüden ceza vermenin kriterleri var. Hakemin görüş alanında olmadığı gibi FIFA disiplin talimatında verilen tipte suçlardan olması gerekiyor. Caner Erkin’in cezası o suç tipine uygun değil aslında.”

Haberin Devamı

‘VAR hızlandırılmalı’

“VAR ile ilgili federasyonu ziyaret ettiğimizde sayın Yıldırım Demirören 70-80 tane test yapılması gerektiğini söyledi. Bu hafta 3 maçta başlıyor. Testler biter bitmez devreye sokulacağını planlamanın Türkiye Kupası”na yetişecek şekilde yapıldığını söyledi. Biz de daha hızlandırılmasını talep ettik. Hızlandırılacaklarını gerekirse devre arasından sonra uygulayacaklarını söyledi.
VAR’ın maliyetini tahminim federasyon karşılayacaktır. Bizim konuşmamızda maliyetin kulüplerin karşılayacağı yönünde bir konuşma geçmedi.”