Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'den yılın transferi!

Fenerbahçe'den yılın transferi!

Yazarımız Serhat Ulueren, Fenerbahçe başkanlık yarışında Aziz Yıldırım'ın, Aydınlar hamlesini Vatan okurları için değerlendirdi:

Fenerbahçe'den yılın transferi!

AZİZ Yıldırım başkanlığı boyunca kaç G.Saray şampiyonluğu gördü? 9. Ayrıca G.Saray’ın UEFA ve Süper Kupa da olmak üzere 21 kupa kaldırışını izledi. Bu sürede F.Bahçe 6 lig şampiyonluğu ve erkek basketbolda da 1 Euroleague kupasını kaldırdı.

EN önemli rakibin G.Saray Avrupa ve Türkiye’de şampiyonluk kupaları kaldıracak, 4. yıldızı göğsüne takacak, üstelik senin takımın şike ile suçlanıp Avrupa kupalarından 3 yıl men cezası alacak, kendisi ve yakın arkadaşları 1 yıl cezaevinde yatacak, bazı önemli oyuncuları takımdan ayrılmak ve satılmak zorunda kalacak... Bu olumsuz örnekleri artırabiliriz. Evet Aziz Yıldırım’dan bahsediyoruz. Zamanında kendisi şahsıma 5 dava açıp, 10’dan fazla şikâyette bulunmasına rağmen, Yıldırım çok güçlü bir karakter.

ŞU sıralar F.Bahçe taraftarı, futboldaki başarısızlık, istikrarsızlık ve neredeyse söylenen tüm sözlerin tutulmamasından dolayı başkanına tavırlı da olsa Aziz Yıldırım’lı F.Bahçe’nin özellikle Dursun Özbek’li G.Saray’a karşı çok ama çok ezici tarafları var.

Haberin Devamı

15Şubat 2018’de Aziz Yıldırım, F.Bahçe Başkanlığı’ndaki 20. yılını dolduracak. Ve Mayıs 2018’de F.Bahçe’de başkanlık için Aziz Yıldırım’ın karşısında ciddi bir rakip çıkacak; Ali Koç.
YILDIRIM-Koç yarışı seçime aylar kala kızışmış durumda. Üstelik öyle hamleler geliyor ki akıllara durgunluk verircesine. Tabii beni ve kamuoyunu belki de en çok hayrete düşüren gelişme, geçtiğimiz hafta Mehmet Ali Aydınlar’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Acıbadem Grubu’nun F.Bahçe’nin futbol takımının ana sponsoru olması oldu.
RAKAMIN 210 MİLYON TL OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR
RESMİ açıklamalar yapılmasa da bu anlaşmanın 6 yılı kapsadığı ve rakamın 55 milyon dolar (210 milyon lira) olduğu iddia ediliyor. Üstelik 2010-11 sezonundaki olaylı şike sürecinden sonra Aziz Yıldırım ve o dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ters düşmüş, birbirleri aleyhinde ağır, kırıcı sözler kullanmıştı.
TÜM samimiyetimle belirtmeliyim ki o dönemin artık konuşulmasının,tartışılmasının kimseye beş kuruş faydası yok. Üstelik F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yine o dönemlerde “Bırakın F.Bahçe’yi, ülke elden gidiyor” diyerek FETÖ örgütüne dikkat çekmesinin, yıllar sonra da olsa kanıtlanmış olmasına ayrı bir parantez açmak gerekir.
ATARA ATARIN KİMSEYE BİR FAYDASI YOK
HAL böyleyken geçmişteki Yıldırım-Aydınlar söz düellolarından çok, bu ikilinin,tüm yaşanmışları bir kenara bırakıp, ortak fayda F.Bahçe için el ele vermeleri inanılmaz güzel bir tablo oluşturdu. Mutlaka birileri bu tarihi anlaşmanın altını kazıyıp duracaktır ama bunu çok önemsemiyorum.
SÖYLESİNİZE; kin tutmanın, çamur atmanın, gidere gider, atara atar yapmanın kime ne faydası var? Üstelik çok iyi bir F.Bahçeli Mehmet Ali Aydınlar zamanında “F.Bahçe benden dolayı Avrupa kupalarına alınmayıp zarara uğramışsa ben tüm zararı cebimden karşılamaya hazırım” diyebilecek kadar hassas ve özverili bir insan.
AYNI Aydınlar zamanında F.Bahçe kadın voleybol takımı hatırı sayılır büyük başarılara ulaşarak Avrupa’da en büyük kupaları F.Bahçe’ye kazandırmadı mı? Aydınlar-Yıldırım ikilisinin el sıkışıp milyon Euro’luk sözleşmeleri imza altına alması son yılların en büyük göğüs reklam anlaşması olarak tarihe geçecektir.
F.Bahçe yapıyor ezeli rakibi bakıyor
ACIBADEM’LE 3’E KATLADI
F.Bahçe göğüs reklamı için Türkiye’nin en büyük sağlık grubu Acıbadem’den yıllık 35 milyon lira alırken, G.Saray’ın göğsündeki inşaat firmasından alacağı rakam sadece 10.5 milyon lira.
ASLAN’IN SALONU BİLE YOK
F.Bahçe Basketbol Takımı, Türkiye’nin otomotiv, enerji, medya, inşaat ve yeme-içme sektöründe liderliğe koşan Doğuş grubuyla 3 yıllık sponsorluk anlaşması yaptı. Açıklanmasa da Şahenk’in sevdalısı olduğu F.Bahçe’ye yıllık 10 milyon Euro verdiği konuşuluyor.
ODEABANK ise G.Saray’a 5 yıl için sadece 10 milyon Euro vermişti. G.Saray’ın kendi salonu var mı? Yok. 1 yıl içinde yapılacağını Dursun Özbek açıklamıştı ama artık o da yok. Bence 1 yıl içinde yapılması imkansızın ötesinde.
Kemerburgaz’da da 140 dönüm arazi üzerine sözüm ona 6 futbol sahası yapılıp Florya’dan ayrılacak takım. Hep cek, cak. İcraat var mı? Yok.
ÜLKER’DEN BÜYÜK KATKI
Yine gıda sektörünün 1 numarası Ülker, F.Bahçe basketbol takımına 156 milyon dolarlık salon yaptı, yetmedi basketbola senelik 5 milyon Euro para verdi, o da yetmedi 50 bin kişilik Şükrü Saracoğlu stadının adını 10 yıl için 90 milyon dolar ödeyerek Ülker Stadı yaptı.
G.SARAY ise 2010 yılında başkanlık yapan Adnan Polat sayesinde rekor bir ücretle stadın isim hakkı ve futbol takımın göğüs reklamı karşılığında Türk Telekom ile 100.5 milyon dolarlık anlaşma yapmıştı.
ASLINDA son 3 yılda sponsorluk ve yayın gelirlerini 5’e katlayan bir Beşiktaş gerçeği de var.
4 yıldızlı G.Saray borçta 1 numara
BU yazıyı okuyan futbolseverlerden şunun analizini iyi yapmasını ve olaylara objektif bakmasını istiyorum.
20. lig şampiyonluğu ve karşılığında göğüse takılan 4. yıldıza, UEFA ve Süper Kupa unvanlarının yanında devletin yaptığı ve yılda 100 milyon dolardan fazla kazandıran bir Türk Telekom Stadı’na, Emlak Konut’un Riva ve Florya arazileri için ödediği 342 milyon liraya rağmen G.Saray hâlâ borç sıralamasında 1.’liği kimseye bırakmıyor. Erkek ve bayan basketbol ise şu sıralar felakete doğru sürükleniyor. G.Saray ile ilgili derin bir analiz yazısını bu hafta sizlerle paylaşacağım.
Yıldırım’ı ve sponsorları kutluyorum
İŞTE bu nedenlerden dolayı başta başkan Aziz Yıldırım’ı, sonrasında Ülker, Doğuş ve Acıbadem gruplarını F.Bahçe’ye böylesine sahip çıktıkları için dolayı kutluyorum.

Haberin Devamı