Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Fenerbahçe deplasmanda rahat kazandı

Fenerbahçe deplasmanda rahat kazandı

Euroleague'de Fenerbahçe Doğuş, Khimki'yi deplasmanda 73-64 mağlup etti.

Fenerbahçe deplasmanda rahat kazandı

EUROLİG normal sezonda sona yaklaşılıp, play-off’ta sıralama hesapları yapılırken F.Bahçe Doğuş, Khimki deplasmanından da galip ayrılarak başarılı ayrılarak son 8 maçının 7’sini kazanmış oldu. Vesely’den yoksun temsilcimizin rakibinde de James Anderson ve Tyler Honeycutt gibi iki önemli eksik vardı.
7-0’lık hızlı bir seriyle başlayan sarı-lacivertlilere yanıt Khimki’nin lideri Shved’den geldi. Art arda iki 3 sayı isabetine Gill’in sayılarını ekleyen ev sahibi 8-0’lık seriyle yanıt verdi. Nunnaly’nin skorda etkili olduğu ilk çeyrekte 12 sayısını 3 sayı çizgisinden bulan Khimki’ye karşı F.Bahçe, Sloukas’ın son saniye isabetiyle 18-20 üstün tamamladı.
DIXON ETKİSİ...
2. çeyrekte temsilcimiz rakibine hücum ribaundlarıyla ekstra şanslar tanımanın sıkıntısını yaşadı. Savunmada istenen sertliği ortaya koyamayan Kanarya devreye 38-37 geride girdi. İkinci yarıda Dixon’un katkısıyla hücumda toparlanan sarı-lacivertliler savunmada sertliği arttırdı ve oyunla birlikte skora da ağırlığını koymaya başladı.
UZAKTAN isabet bulamayan Rus ekibine Wanamaker ve Melli’yle üstünlük kuran F.Bahçe son 10 dakikaya 53-59 avantajlı girdi. Savunmasının yanı sıra Thompson ve son dönemde yükselen performansıyla önemli rolü olan Sloukas’ın sayıları temsilcimizi 21. galibiyetine taşıdı.

Haberin Devamı