Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Litvanya'da Fener alayı!

Litvanya'da Fener alayı!

Euroleague'de F.Bahçe, Zalgiris Kaunas'ı deplasmanda mağlup etti.

Litvanya'da Fener alayı!

İlk yarısı dengeli bir şekilde geçen karşılaşmanın ikinci bölümünde oyuna ağırlığını koyan sarı-lacivertliler zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılmayı başardı. 16 sayı, 7 ribaunt ve 5 asist üreten Ekpe Udoh gecenin yıldızı oldu.

F.BAHÇE deplasmanda iki önemli eksikle çıktığı Zalgiris karşısında çok önemli bir galibiyet aldı. Sloukas ve Vesely’nin yokluğunda EkpeUdoh ve BobbyDixon’un adeta iki kişilik performans ortaya koyduğu karşılaşmada Melih Mahmutoğlu’nun katkısı da kritik rol oynadı. Mücadeleye iyi başlayan temsilcimiz ,
Udoh-Benett ikilisiyle etkiliydi.
SAVUNMADA enerjisi yüksek sarı-lacivertliler 3 sayı çizgisinden bulduğu 5 isabetle ilk çeyreği 17-19 önde kapattı. Dixon’ınbench olduğu ikinci çeyrek hücumda organize olmakta ciddi sıkıntı çeken temsilcimiz, Udoh’un dinlendiği anlardaysa savunma sertliğinden uzaklaştı. Motum’un sayılarıyla devreye 3:30 kala öne geçen ev sahibi devreyi de 31-30 önde tamamladı.
İKİNCİ çeyrekte yalnızca 11 sayı bulan sarı-lacivertlilerin aradığı kıvılcımı 3. periyot başında Melih çaktı. İlk yarı hiç süre almayan Melih kenardan gelerek bulduğu art arda 4 tane 3’lükle 2 dakika kala takımını 4 sayı öne geçirdi (46-50). 14 sayılık katkısıyla Melih’in damga vurduğu 3. çeyreği sarı-lacivertliler 48-55 önde kapattı ve son 10 dakikaya 7 sayılık avantajla girdi.
SON ÇEYREKTE SOĞUK DUŞ
HEM hücum hem savunmada enerjisi yükselen F.Bahçe son çeyreğe Pandos’un 3’lükleriyle adeta soğuk duşla başladı. Ama maçın suskun ismi Datome’nin devreye girişi, Udoh’un ayakta alkışlanacak performansı ve Dixon’ın oynamak yerine oynatmayı seçtiği mücadelenin son bölümünde skora da destek olmasıyla farkı çift hanelere çıkardı.
PANGOS’UN 11 sayılık katkısının geri dönüşe yeterli olmadığı son 10 dakikada temsilcimiz, Bogdanovic’den gelen sayılarla 67-76’lık skorla sahadan galip ayrıldı. F.Bahçe iki önemli eksiğine rağmen ortaya koyduğu perfrormansla alkışı da hak etti.

Haberin Devamı