Gazete Vatan Logo
TBL Fenerbahçe Doğuş deplasmanda kazandı!

Fenerbahçe Doğuş deplasmanda kazandı!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Yeşilgiresun Belediyespor'u 93-70 mağlup etti.

Fenerbahçe Doğuş deplasmanda kazandı!

Yeşilgiresun Belediyespor ligde 17'inci mağlubiyetini alırken, Fenerbahçe Doğuş ise 22'inci galibiyetini elde etti ve liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takımda karşılıklı basketler buldu. İlk 3 dakika Giresun temsilcisinin 6-4 üstünlüğü ile geçildi. Bu dakikadan sonra oyunda üstünlüğü ele alan Fenerbahçe Doğuş, 6-0'lık seriyle 6. dakika içinde 10-6 öne geçti. Sarı-lacivertliler, periyot sonuna kadar üstünlüğünü sürdürdü ve ilk çeyreği 22-12 önde tamamladı.

İkinci periyota da Fenerbahçe Doğuş etkili başladı. Sarı-lacivertliler, 12. dakikada Nunnally’in faul atışlarından bulduğu 2 sayı ile farkı 15 sayıya çıkardı: 14-29. İyi oyununu sürdüren Fenerbahçe Doğuş, Giresun temsilcisinin farkı azaltmasına izin vermedi ve soyunma odasına da 17 sayı farkla 48-31 önde gitti.

Üçüncü periyotta 26. dakika içinde Yeşilgiresun Belediyespor, Buford'un basketiyle farkı 10'a indirdi: 47-57. Periyodun son dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken, ev sahibi ekip son saniyede Enes Berkay Taşkıran'ın basketiyle farkı 9 sayıya düşürdü ve Fenerbahçe Doğuş son periyoda da 66-57 önde girdi.

Haberin Devamı

Final periyoduna Yeşilgiresun Belediyespor hızlı başladı ve 31. dakikada Buford'un basketiyle farkı 7 sayıya kadar indirdi: 59-66. Bu dakikada sonra oyunda yeniden üstünlüğü ele geçiren ve farkı açan Fenerbahçe Doğuş, karşılaşmadan 23 sayı farkla 93-70 galip ayrıldı.

Maçın en skorer isimleri 16'şar sayı kaydeden Yeşilgiresun Belediyesporlu Boynton ile Fenerbahçe Doğuş'un oyuncusu Wanamaker oldu.