Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe F.Bahçe'nin 7. harikası

F.Bahçe'nin 7. harikası

TOP 16'nın yenilgisiz tek takımı Fenerbahçe, Unicaja Malaga'yı da 80-59 yenerek 7'de 7 yaptı.

F.Bahçe'nin 7. harikası

EVİNDE 15 maçtır enilmeyen F.Bahçe, parkeye yine Ülker Arena’nın müthiş atmosferinin verdiği özgüvenle çıktı. Temsilcimiz, Malaga karşısına da Top 16’daki yenilmezlik serisine bir yenisini eklemek için istekli başladı. Malaga ise Euroleague’in en fazla hücum ribaundu alan takımı da olsa, son 3 maçından savunma kaynaklı yenilgiler almıştı.

SARI-lacivertliler ilk çeyreğe çok iyi müdafaa yaparak başladı. F.Bahçe savunması; pota altını Vesely-Udoh’la domine etti ve dışarıdan şutlara zorlayarak Malaga’ya nefes aldırmadı. F.Bahçe ilk periyotun sonlarına doğru yanlış toplar kullanıp, iki hücum ribaundu verince skor 16-15’e geldi. 2. çeyreğin başında dışarıdan bulduğu iki isabetle farkı açan F.Bahçe’nin blok sayısı, 2. periyodun yarısına gelmeden 6’yı bulmuştu.

UDOH DAMGA VURDU

Savunmada vites küçültmeyen temsilcimiz, hücumuna da Melih ve Hickman’la çeşitlilik sağlayınca; Malaga da ilk yarı boyunca %26 ile ikilik bulunca, skor 41-28’i buldu. Temsilcimiz 2. yarıya da oyunu kontrol ederek başladı. Her ne kadar 3. periyot, Malaga’nın 17 ile en fazla sayı bulduğu periyot da olsa, F.Bahçe kontrolü bırakmadı ve basit hataları çabuk toparladı. Udoh 7 blok ile maça damgasını vururken, Vesely yine muazzam performansıyla neden Euroleague’in en değerli oyuncusu seçildiğini bir kere daha gösterdi.

Haberin Devamı

SEYİRCİSİNİN rüzgarını da arkasına alarak evinde yine esip gürleyen Fenerbahçe Euroleague’de art arda dokuzuncu galibiyetini aldı ve rakibini 59 sayıda tuttuğu saygıdeğer takım oyunu ile Top 16’nın ilk devresini namağlup kapatmayı bildi.