Gazete Vatan Logo
TBL Fenerbahçe Efes'i farklı geçti: 100-74

Fenerbahçe Efes'i farklı geçti: 100-74

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Anadolu Efes'i 100 - 74 mağlup etti.

Fenerbahçe Efes'i farklı geçti: 100-74

TAHİNCİOĞLU Basketbol Ligi’nde F.Bahçe Doğuş-Anadolu Efes derbisi gerilimli geçti. İki Euroleague takımının karşı karşıya geldiği düşünüldüğünde, yediği sayı ortalaması 74 olan F.Bahçe savunmasını aşamadığınızda, daha da önemlisi durduramayıp 100 sayıya izin verdiğinizde haliyle galibiyet söz konusu değil.

OLYMPIAKOS deplasmanından farklı mağlup dönen sarı-lacivertliler, Efes mücadelesine fazlasıyla konsantre gelmiş. Agresif savunmayla başlayıp hızlı hücumlarla skor üretince farkı kısa sürede açtılar. Lacivert-beyazlılar ise 27-10 ile gidilen 2. çeyrekte toparlanmak için hamle yapacaktı ki Zoran Dragic oyun dışı kaldı. Efes’in gardını iyice düşüren bu olay sonrası Kanarya kontrolü tam anlamıyla eline aldı ve fark 26 sayıya kadar çıktı.

İLK devreyi domine eden F.Bahçe, soyunma odasına 57-34 önde girdi. 2. yarıya 11-0’lık seriyle hızlı başlayan Efes, rakibinin dengesini bozmayı başardı ancak bu uzun sürmedi. Fark 11’e kadar inerken 3. çeyreğin ikinci 5 dakikalık bölümünde sarı-lacivertliler savunmasıyla yeniden maçın hakimi oldu. Son çeyrekte de senaryo değişmedi ve F.Bahçe sahadan 100-74 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

ETİK Mİ, DEĞİL Mİ?

EN çok tartışılan konu, 100 sayıyı tamamlamak adına taraftar talepli faullerin yapılmasının etik olup olmamasıydı. Maç esnası ve sonrasında Efes koçu Ergin Ataman’ın tepkisine yol açan bu konu etik mi, değil mi tartışmaları yaşandı. Şahsi görüşüm gerekli olmadığı yönünde. 98 yerine 100 atmış olmanız maç sonu o faulleri yapmayı gerektirecek kadar mühim değil. Ancak bu kadar büyük tepki gerektirir mi? Bence o da gerekli değil.