Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 10'un Emir'iyle Kanarya finalde

10'un Emir'iyle Kanarya finalde

Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, Pınar Karşıyaka'yı 74-69 yenerek finale çıkmaya hak kazandı.

10'un Emir'iyle Kanarya finalde

YARI final ilk karşılaşması final tadında bir mücadeleye sahne oldu. Bütçe olarak olmasa da sahaya yansıttıkları performans, takımlarına fazlasıyla hakim 2 koç ve etkili hücum silahları sebebiyle birbirine denk 2 takımın karşılaşmasıydı. Farkı ortaya koyacak şey ise savunma ve savunmayı açacak kilitti. İstediği tempoyu yakalayınca durdurulması çok zor olan Karşıyaka, pota altında etkinlik kuramayan rakibine sıkıntı yaratmakta zorlanmadı. Hücumda organize olmakta zorlanan F.Bahçe’ye karşı yükselen temposuyla oyunun üstünlüğünü de ele alan İzmir ekibi 2.36 kala farkı 7 sayıya çıkardı. İdeal 5’ini bulamamış F.Bahçe top paylaşımını oldukça iyi yapan rakibine Emir-Bjelica hamlesiyle yanıt vermeye çalışsa da bu bireysel skor bulma çabasının ötesine geçemedi.

GOUDELOCK’ın sayılarıyla 16-21 tamamlanan ilk çeyrek sonrası, 2. periyotta da Kaf-Kaf doğru oyunun meyvelerini almaya devam etti ve Dixon-Strawberry ikilisine Diebler da eklenince fark çift hanelere çıktı. Top paylaşımı, doğru şut seçimleri ve yükselen tempoyla, İzmir ekibinin istediği her şeyi sahaya yansıtıp 28-40 üstünlük sağladığı bir ilk yarı izletti. 2. yarı sarı-lacivertliler hücumda daha sabırlıydı. Kenan’ın önemli katkısıyla yükselen savunma sertliği, top paylaşımını arttıırdı ve hücumu da olumlu etkiledi. 6.05 kala Kenan’la 6 olan fark yine Kenan’ın kritik üçlüğüyle 2.56 kala 2’ye kadar düştü (48-46).
Motivasyonu artan sarı-lacivertliler Goudelock’ın sayılarıyla son çeyreğe 55-53 önde girdi.
MAÇIN başında yapamadıklarını sonunda yaptı F.Bahçe. Emir’in sazı ele almasıyla üretkenlik de maksimuma çıktı. Hücumda ‘Emir çaldı, Vesely&Zoric oynadı’ şeklinde gelişen son bölümde galibiyet F.Bahçe’ye yazıldı. Kritik ribaunt ve top kayıpları ise Kaf-Kaf’ı finalden etti. Kısacası sonunu iyi oynayan finali de hak etti.

Haberin Devamı