Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fener Arena'yı yıktı turladı

Fener Arena'yı yıktı turladı

Fenerbahçe, Beşiktaş'a Vodafone Arena'daki ilk yenilgisini yaşatırken Ziraat Türkiye Kupası'nda adını son 8'e yazdırdı.

Fener Arena'yı yıktı turladı

TÜRKİYE Kupası çeyrek finaline kalma mücadelesi Beşiktaş’la F.Bahçe arasında olunca adı erken final oluyor. Haliyle beklenti de yükseliyor. Neticede derbi! Ama dünkü maçın adı derbiydi. Tadı-tuzuysa maalesef eksik bile değildi, yoktu. Koca 90 dakikadan akıllarda van Persie, Ali Palabıyık, küfür, oyuna giren seyirci, saha içinden yedek kulübesine gerginlik.... Ha pardon bir de gol kaldı.

İKİ takımın da stresli ve oldukça kontrollü başladığı mücadelede Beşiktaş dengeyi bozmak adına hamle yapan, tempoyu yükselten taraftı.

35’te Talisca’nın, 38’de Oğuzhan’ın üst ağlarla buluşan kafası, 40’ta Talisca’nın röveşatası ev sahibi adına tehlikeden öteye geçemedi. Topu rakip yarı alana taşımakta zorlanan sarı-lacivertlilerse ilk yarıda net bir pozisyon yaratamadı. Maç başında Ozzie ile gerginlik yaşayan Van Persie 41’de Tosic’le kafa kafaya geldi bu kez netice kırmızı karttı.

SARI-lacivertlilerin rakibin eksikliğiyle birlikte daha atak olduğu mücadele Sow’un yarattığı tehlikeyle başladı. 63’te Lens’in sağdan orta-şut arası topunu Fabri kontrol etti. Gol bulmak adına Beşiktaş yarı alanında baskıyı arttıran F.Bahçe 72’de Alper’le gelişen atağında, maçın kritik ismi Lens’in van Persie’ye asistiyle aradığı golü buldu.

Haberin Devamı

TAT YOK!

BEŞİKTAŞ skora denge getirmek adına elinden gelen çabayı sarfetse de 10 kişi kalmanın yanı sıra gerilen sinirler doğruları yapmaktan uzaklaştırdı. 90 dakika sonunda çeyrek finale F.Bahçe uzandı. Ancak akıllarda da ağızlarda da tat bırakmayan, gergin başlayıp gergin biten oyun kaldı.