Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe kendine geldi! Bu sezon ilk kez...

Fenerbahçe kendine geldi! Bu sezon ilk kez...

Süper Lig'in 20. hafta açılış maçında Fenerbahçe evinde Göztepe'yi Moses ve Ayew'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe kendine geldi! Bu sezon ilk kez...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 2-0 yenerek bu sezon ligde ilk kez üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında tempolu bir futbol ortaya koyan Fenerbahçe, soyunma odasına 7. dakikada Andre Ayew'in attığı golle 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda 10 kişi kalan rakibi karşısında Fenerbahçe, 73. dakikada Victor Moses'in golüyle durumu 2-0'a getirdi ve sahadan da bu skorla galip ayrıldı.

Bu sezon Süper Lig'de ilk kez üst üste 2 maç kazanan Fenerbahçe, puanını 23'e yükseltti. Sarı-lacivertliler ligde geçen hafta da Evkur Yeni Malatyaspor karşısında 3-2 galip gelmişti.

Göztepe ise Süper Lig'de üst üste 3. yenilgisini aldı ve 22 puanda kaldı.

- Moses golle tanıştı

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Victor Moses, sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı.

Sarı-lacivertli takımla ikinci maçına çıkan ve 64. dakikada oyuna giren Moses, 73. dakikada fileleri havalandırdı.

- Kadıköy golcüsü Ayew

Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Ayew, bu sezon sarı-lacivertli formayla attığı bütün golleri Kadıköy'de kaydetti.

Haberin Devamı

Süper Lig'deki 5. golünü Göztepe karşısında atan Ayew, bu gollerin hepsini Ülker Stadı'nda rakip ağlara gönderdi.

Ayew, İstikbal Mobilya Kayserispor, Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan sonra Göztepe filelerini de Kadıköy'de havalandırdı.

- Tolgay Arslan siftah yaptı

Fenerbahçe'nin yeni transferi Tolgay Arslan, sarı-lacivertli formayla ilk kez sahaya çıktı.

Karşılaşmanın 64. dakikasında Yassine Benzia'nın yerine oyuna dahil olan Tolgay, taraftarlardan büyük alkış aldı.

- Yanal'ın Kadıköy serisi devam etti

Fenerbahçe, Ersun Yanal'ın teknik direktörlüğünde Kadıköy'de çıktığı 20. Süper Lig maçını da kaybetmedi.

Yanal yönetiminde Kadıköy'de 20 lig maçında Fenerbahçe, 16 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, Süper Lig'de Yanal yönetiminde bu sezon çıktığı 5. maçta da kaybetmedi. Bu maçlarda sarı-lacivertliler, 2 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.

- Ersun Yanal tezahüratları

Haberin Devamı

Fenerbahçeli taraftarlar, Ersun Yanal lehine tezahüratlar yaptı.

Tecrübeli teknik adamla ligde çıkışa geçen sarı-lacivertli takım, taraftarlarını da mutlu etti. Skorun 2-0 olmasından sonra tribünlerden Ersun Yanal tezahüratları yükseldi.

Yanal da taraftarlara el sallayarak karşılık verdi.

- Mehmet Topal cezalı

Fenerbahçe'de Mehmet Topal, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Bu sezon ligde 4. kez sarı kartla cezalandırılan Mehmet Topal, gelecek hafta İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanında forma giyemeyecek.

- Göztepe, 50. dakikada 10 kişi kaldı

Göztepe, karşılaşmanın 50. dakikasında Cameron Jerome'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Jerome'nin Sadık Çiftpınar'a yaptığı sert hareket sonrasından hakem Suat Arslanboğa, doğrudan kırmızı kartına başvurdu ve Göztepe kalan dakikaları 10 kişi oynadı.

Fenerbahçe bu galibiyetle 23 puana yükselerek 12. sıraya yerleşti ve ateş hattından uzaklaşarak bir nebze olsun rahatladı. Göztepe ise 22 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Haberin Devamı

7. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Mehmet Topal'ın ara pasıyla sağdan savunma arkasına sarkan Isla, ceza sahası içine yerden ortaladı. Penaltı noktası civarında müsait durumda bulunan Soldado'nun yerden vuruşunda Ayew'in dokunduğu top filelerle buluştu: 1-0.

10. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Mehmet Ekici, uzun pasında topu ceza sahası içi sol çaprazda bulunan İsmail Köybaşı ile buluşturdu. Bu oyuncunun gelişine şutunda meşin yuvarlak altıpas üzerinde Ayew'in önünde düştü. Ayew'in kafa vuruşunda kaleci Beto'nun çıkardığı topun takibini yapan Ayew'in yeniden şutunda bu sefer savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

13. dakikada orta sahada topu kapan Ayew'in savunma arkasına pasına hareketlenen ve kaleciyle karşı karşıya kalan Soldado'nun sert şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

38. dakikada ceza yayı civarından kazanılan frikikte Serdar Gürler'in direkt kaleye vuruşunda kaleci Volkan Demirel topu son anda kontrol etti.

42. dakikada Serdar Gürler'in hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasında topa iyi yükselen Titi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

45 1. dakikada Castro'nun yarı sahanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta altıpasın sağında arka direkte iyi yükselen Alpaslan Öztürk'ün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

Haberin Devamı

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

73. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada topu alan Moses, rakibini geçtikten sonra meşin yuvarlağı sol taraftan bindiren Jailson'a bıraktı. Bu oyuncunun içeriye çevirdiği topa altıpasın gerisinde tek vuruş yapan Moses, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

77. dakikada Yasin'in soldan içeri çekerek yerden yaptığı sert vuruşta kaleci Volkan topu iki hamlede kontrol etti.

81. dakikada İsmail Köybaşı'nın ortasında arka direkte atıpasın sağında Mehmet Ekici'nin kafa vuruşunda top kaleci Beto'da kaldı.

Maçta başka pozisyon olmadı ve sarı-lacivertliler sahadan 2-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Göztepe karşısında ilk 11'inde tek değişikliğe gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yanal, geçen hafta ligde Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-2 yendikleri maçın kadrosunda zorunlu bir değişiklik yaptı.

Sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım'ın yerine ilk 11'de İsmail Köybaşı forma giydi.

- Yeni transferler yedek

Fenerbahçe'nin yeni transferleri Serdar Aziz, Tolgay Arslan ve Victor Moses, maça yedek kulübesinde başladı.

Transferin son 2 gününde kadroya dahil olan Tolgay ve Serdar, yedekler arasında yer aldı. Moses de Evkur Yeni Malatyaspor maçında olduğu gibi yine yedek kulübesinde şans bekledi.

Fenerbahçe'nin transferin son saatlerinde renklerine kattığı Sloven orta saha oyuncusu Miha Zajc ise takımla henüz antrenmana çıkmadığı için kadroya alınmadı.

- Serdar ve Tolgay'a destek

Tribünlerin tamamına yakınını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar Galatasaray'dan gelen Serdar Aziz ile Beşiktaş'tan transfer edilen Tolgay Arslan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Karşılaşma öncesi yapılan ısınmada Serdar Aziz ve Tolgay Arslan tribünlere çağrıldı. İki futbolcu da tribünlere giderek taraftarları selamladı.

Serdar Aziz, tribünlere giderken eşofmanındaki Fenerbahçe armasını öptü. Taraftarlar aynı hareketi Tolgay'dan da istedi. Bunun üzerine Tolgay da armayı öperek taraftara karşılık verdi.

- Slimani kadroda

Fenerbahçe'nin Cezayirli santrforu İslam Slimani, kadroya alındı.

Evkur Yeni Malatyaspor maçında, transfer görüşmelerinde bulunduğu için kadroya alınmayan Slimani, takımda kaldı ve Göztepe karşısında kadroya dahil edildi.

Sarı-lacivertlilerde kırmızı kart cezalısı Martin Skrtel, sarı kart cezalısı Hasan Ali Kaldırım ile sakatlığı olan futbolcular Michael Frey, Harun Tekin, Erten Ersu, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin, kadroda yer almadı.