Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe Konya'da 'Elmas' buldu!

Fenerbahçe Konya'da 'Elmas' buldu!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'u 1-0 yenerek galibiyet hasretine son verdi.

Fenerbahçe Konya'da 'Elmas' buldu!

Sarı-Lacivertliler'e 3 puanı getiren golü sonradan oyuna giren Eljif Elmas kaybetti. Eljif'in golünde Benzia'nın akıl dolu asisti dikkat çekti.

Konyaspor ise Fenerbahçe'ye kaybederek namağlup unvanını yitirdi.

Bu galibiyetle Sarı-Lacivertliler 6 puana yükselirken Konyaspor ise 8 puanda kaldı.

Kanarya gelecek hafta evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak. Konyaspor ise Kayserispor'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Yatabare'nin sol kanattan ortasına yükselen Ömer Ali Şahiner'in kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.
24. dakikada Selim Ay'ın ortasında savunmada Neustaedter'in uzaklaştırmaya çalıştığı top, ceza sahası içerisinde Jahovic'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top auta gitti.
28. dakikada Fenerbahçe defansından seken top Milosevic'in önüne düştü. Bu oyuncunun ceza sahası içerisinden vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı.
31. dakikada Mehmet Topal'ın ceza yayı önünden sert şutunda top az farkla auta gitti.
37. dakikada Benzia'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Slimani'nin bekletmeden vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere çeldi.
58. dakikada Yatabare'nin ceza sahası içerisinde indirdiği topa Skubic'in sert şutunda kaleci Harun Tekin, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
59. dakikada ev sahibi ekibin kullandığı korner atışında altıpas içerisinde topla buluşan Jahovic'in vuruşunda kaleci Harun Tekin topu çizgiden çıkardı.
67. dakikada sarı-lacivertli ekip öne geçti. Ayew'in sağ kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği topu, Benzia bekletmeden Eljif Elmas'a bıraktı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1.
90 1. dakikada Hurtado'nun ceza yayı önünden sert şutunda, kaleci Harun Tekin topu kornere çeldi.
Karşılaşma Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

FENERBAHÇE'DE 5 DEĞİŞİKLİK

Atiker Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu, son oynanan Kayserispor maçının 11'ine göre takımda 5 değişiklik yaptı. Kayserispor maçında ilk 11'de yer alan oyuncular Hasan Ali Kaldırım, Eljif Elmas, Reyes, Mehmet Ekici ve Valbuena, Atiker Konyaspor'a karşı forma giymezken, bu oyuncuların yerine İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Jailson, Benzia ve Aatif ilk 11'de sahaya çıktı. Böylece sarı lacivertli ekiple yeni transferlerden Jailson ve Benzia ilk kez resmi bir maçta sarı lacivertli formayı giymiş oldu.

ATİKER KONYASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe'yi konuk eden Atiker Konyaspor'da ise teknik direktör Rıza Çalımbay, son oynanan ve 1-0 kazandıkları Evkur Yeni Malatyaspor maçının ilk 11'ine göre kadroda 2 değişiklik yaptı. Evkur Yeni Malatyaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Fofana ve Vedat Bora Fenerbahçe'ye karşı forma giymezken, bu oyuncuların yerine Ömer Ali Şahiner ve Jahovic ilk 11'de sahaya çıktı.

HASAN ALİ VE FILIPOVIC SAKAT

Fenerbahçe'de sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım adalesindeki sakatlık nedeniyle Atiker Konyaspor maçının kadrosunda yer almadı. Atiker Konyaspor'da ise uzun süredir sakatlığı bulunan Petar Filipovic bu maçın kadrosuna alınmadı.

ATİKER KONYASPOR'DAN ANLAMLI DESTEK

Atiker Konyaspor, Fenerbahçe maçından elde edelecek geliri Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’na (SOBE) bağışlanacağını açıkladı.

TRİBÜNLER DOLDU

Atiker Konyaspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maça taraftarlarda yoğun ilgi gösterdi. Sarı lacivertli ve yeşil beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan tribünleri tamamen doldurdu. Maç öncesi sahaya çıkan futbolcular ise taraftarları tarafından tek tek tribünlere çağrılarak alkışlandı.

Haberin Devamı