Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'nin şampiyonluk vakti

Fenerbahçe'nin şampiyonluk vakti

Üst üste 3. kez Euroleague Final-Four'unda mücadele edecek sarı-lacivertliler geçen sezon kıl payı kaçırdığı kupayı bu sezon seyircisi önünde kazanmakta kararlı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk vakti

Bugün Real Madrid önünde finale kalma mücadelesi verecek olan F.Bahçe’nin şansı ne? Otoritelere sorduk, işte yanıtları...

KAAN KURAL: Galibiyet hücuma kalıyor

REAL Madrid, Euroleague’in iyi takımı. Zaten normal sezonu da 1. bitirdiler. Ancak onların oyunu, kurdukları eksen, akıcılık ve hücum ritmine dayalı. F.Bahçe bu tip takımlara karşı oyunu tamamen kendi istediği ritme çekebiliyor. En iyi dönemindeki Real bile problemli F.Bahçe’ye diş geçirmekte ne kadar zorlandı bunu son 2 sezonda gördük. Üstelik son 1 ayda sezonun en iyi F.Bahçe’sini izliyoruz. F.Bahçe’nin Real’i bozabileceği ve bozuk bir Real’in çok güç kaybedeceği kesin. Galibiyet F.Bahçe’nin hücumuna kalıyor. Zaman zaman o hücum sıkışsa da tüm oyuncuların sağlına kavuştuğu şu anki formuyla F.Bahçe o alanda da çok sıkıntı yaşamaz.

MERVE TOY: En büyük gücü savunma

FINAL-FOUR heyecanı geldi çattı. Geçen sene yaşanan dramatik finalden sonra ev sahibi F.Bahçe, İstanbul’da oynanacak final-four’da kupa için oldukça iddialı! Ancak kupa yolunda 2 önemli sınavı var. Bana göre daha zor olan Real Madrid’le oynanacak maç. Tecrübeli, agresif ve iddialı İspanyol ekibine karşı en kilit nokta elbette F.Bahçe’nin konsantre olduğunda hayranlık uyandıran yönü olan savunma! Dev destek önünde Obradovic’in öğrencilerinin savunmada baskıyı maksimumda tutacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

BOYALI alanda oyunun 2 yönünde ortaya konacak performansın Bogdanovic başta olmak üzere, dışarıdan desteklenmesiyle arzu ettiğimiz senaryo hayata geçecektir. Her bir oyuncusu ayrı önemli tehdit oluşturmakla birlikte Llull’un hareketliliğinin kısıtlanması en kilit nokta. Artık heyecan dorukta! Galibiyet için tüm Türkiye ayakta!!!

MURAT ÖZYER: Benim favorim F.Bahçe

REAL Madrid, Llull’un liderliğinde tempolu oynayan ve hücum gücü yüksek bir takım. F.Bahçe’nin şampiyonluk yolunun açılması için Real Madrid’e karşı hücumda doğru şutu bulması, minimum top kaybı ve geriye dengeli koşarak takım savunmasında her zaman 1 kişi fazla olacak şekilde hareket etmesi gerekli. Bugüne kadar Bogdanovic-Udoh ikilisi takımın en önemli silahları oldu. Diğer oyuncuların da yapacağı katkılarla F.Bahçe’nin, bu turnuvada diğer takımlardan birkaç adım önde olduğunu söyleyebiliriz. F.Bahçe benim bu turnuvadaki şampiyonluk adayım.

Haberin Devamı

İHSAN BAYÜLKEN: Ekstra katkı şart

2 sene önce Madrid’de tatlı sert bir oyunla kaybettiğimiz maçtan sonra şu anda tecrübe ve bu tip maçları nasıl oynayacağımız kısmında yol kat ederek final için Madrid’le oynayacağız. Real’in sezon başı yaptığı Randolph ve Hunter gibi atletizmi yüksek takviyelerin yanına bir de Doncic ve Llull’un liderliğinin eklenmesi Real’i favori takımlardan biri haline getiriyor.
ÖTE yandan F.Bahçe’nin ise Final-Four’a gelirken sakatlık problemlerini bir kenara bırakıp takım halinde oynadığı zaman, performansını nasıl yukarı çektiği biliniyor. Bogdanovic ve Udoh’un ön plana çıktığı takımda diğer oyunculardan gelecek her türlü katkı F.Bahçe’nin gelişen oyununu öncelikle final, sonra da şampiyonluk ile pekiştirmesini sağlayacaktır.
KARŞILAŞMANIN öne çıkan istatistiği ne olur dersek, rakip takımın 4 numaralarının durdurulması, maç temposunun ayarlanması ve 2 takım için de geçerli olan üçlük yüzdesi olacaktır.

Haberin Devamı