Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Obra ile 100'ler gülüyor

Obra ile 100'ler gülüyor

F.Bahçe, Sırp antrenörün dalya maçında Panathinaikos'u mağlup etti.

Obra ile 100'ler gülüyor

Euroleague’de sarı-lacivertlilerin başındaki 100. maçına efsane olduğu Yunan ekibi karşısında çıkan Obradovic sahadan galibiyetle ayrılırken Ahmet Düverioğlu 16 dakikadaki 13 sayı, 4 ribaunt, 1 asistlik performansıyla yıldızlaştı.

GEÇEN hafta Kızılyıldız deplasmanından beklenmedik bir mağlubiyetle dönen F.Bahçe, zorlu maçta Panathinaikos’u ağırladı. Udoh’un yokluğunda nasıl bir performans ortaya koyacağı merak edilen temsilcimiz mücadeleye adeta fırtına gibi başladı. Datome’nin etkili oyunu ve art arda uzak mesafe isabetleriyle skor yükünü üstlendiği ilk çeyrek, Vesely’nin erken faul problemine girmesine rağmen akıllı oyunuyla dezavantaj olarak hissedilmedi.
SAVUNMADAKİ konsantrasyonuyla rakibini 16 sayıda tutan temsilcimiz 27 sayı bulduğu ilk çeyrekte her anlamda üstündü. Bu motivasyonla başlayan 2. periyotta Ahmet’in çember altında yaptığı işlerle önemli katkı verdiği maç tam anlamıyla F.Bahçe’nin kontrolüne geçti. 11-0’lık seriyle 7:30 kala 34-16 olan skor 4 dakika kala Sloukas’ın isabetiyle 20 sayılık farka ulaştı ve 42-22 oldu.
F.BAHÇE 2. YARIDA İŞİ ŞOVA DÖKTÜ
FARKLA birlikte sertliği azalan sarı-lacivertliler devreyi Singleton’dan gelen sayılarla 44-28 tamamladı. 2. yarıda farkın da etkisiyle konsantrasyonu biraz bozulan temsilcimizin temposu düşse de geri dönüş adına Yunan ekibine şans tanımadı. Son 10 dakikaya 15 sayı önde girdi.
DATOME-Bogdanovic ikilisinden gelen sayılarla 6:11 kala fark 25 oldu ve temsilcimiz rakibine umut bırakmadı ancak olası bir konsantrasyon kaybının sayı averajına risk oluşturabileceği düşüncesiyle coach Obradovic en ufak esneklik göstermedi. Farkın 20’leri aşması , dakikaların erimesi beraberinde şova yönelik bir basketbol izlenmesini sağladı ve ‘Bu güveni boşa çıkarmadım’
PANATHINAIKOS karşısında aldığı kısa süreyi kusursuz bir biçimde kullanan Ahmet Düverioğlu, Obradovic’e kendisine güvendiği için teşekkür etti. Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan 24 yaşındaki oyuncu, “Harika bir atmosfer vardı. Kazandığımız için çok mutluyum. Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bana olan güvenlerini boş çıkarmadığım için çok sevindim” diye konuştu. F.Bahçe, Panathinaikos’a karşı ezici bir üstünlükle sahadan 84-63 galip ayrıldı.
UDOH’UN forma giymediği günden Ahmet Düverioğlu’nun performansı hem salonu dolduran taraftarlardan hem de ekran başında izleyenlerin alkışını sonuna kadar hak etti.

Haberin Devamı