Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Var mı Fener’e ters bakan!

Var mı Fener’e ters bakan!

Kanarya 1-0 geriye düştüğü Rize’de Senegalli yıldızı ile farka koştu, haftaya karşılaşacağı Beşiktaş’a gözdağı verdi.

Var mı Fener’e ters bakan!

BEŞİKTAŞ ve Başakşehir’in puan kaybettiği haftada zirve yarışı için mutlak kazanması gereken F.Bahçe, sezonun en rahat galibiyetini aldı: 5-1. Maçın başında yediği gole rağmen dağılmayan risk almadan ataklarını olgunlaştıran sarı-lacivertliler, ilk yarıda Sow ile şov yapıp işi bitirdi. Senagalli hat-trick’inin dışında röveşata ile bir kez daha golünü atarak, ‘Her takıma böyle golüm var’ dedirtti.

‘SOW’ DEVAM EDİYOR

ADVOCAAT, ufak dokunuşlarla F.Bahçe’yi her hafta diri tutmayı başardı. Unutuldu denilen Alper ve Aatıf bu takımın yıldızları oluyorsa hocasını da tebrik etmek gerekir. 8’de Janster’in serbest vuruşunda Ahmet, ceza sahası içinden vurdu, aut. 17’de maçın başından beri sağ kanadı kullanan Ç.Rize bu sefer sol kanattan geldi. Yapılan ortada ön direkte Oğulcan arkaya kafayla aşırttı, Yacoubi de kafayla tamamladı: 1-0.

YEDİĞİ golün hemen ardından uyanan ve maça asılan F.Bahçe 27’de beraberliği yakaladı. Topal’ın ortasında Atıf içeriye kesti, Sow soluyla vurdu: 1-1. 32’de Sow sahne aldı. Topal’ın güzel pasında arkaya sarkıp röveşatasını yapan Senagalli skoru 1-2 yaptı. İlk yarının uzatma dakikasında Sow, Alper’in serbest vuruşunda bu sefer kafayla golü yazdı: 1-3.

Haberin Devamı

2. yarı Rize’nin topla oynadığı dakikalarda yine oyun dengelendi ve Atıf 66’da topu kalecinin uzanamayacağı ölü noktaya yolladı: 1-4. 85’te Persie, Volkan’ın pasına vurdu, Diallo ve korner.

90+ 3’TE frikiği İsmail kullandı ve gole çevirdi: 1-5. Bu galibiyet Beşiktaş derbisinin önemini daha da arttırdı. Zira F.Bahçe, Kadıköy’de kazanması halinde fark 1’e düşecek. Bu fırsat da kaçmaz!

Perfect hat-trick!

MOUSSA Sow, Ç.Rize ile önünde perfect hat-trick (Mükemmel üçleme) yapma başarısı gösterdi. Senegalli yıldız, ilk golünü sol ayağıyla, 2.’yi sağla, 3.’yü ise kafayla attı. Bu tip üçlemeyi daha önce Türkiye’de Burak Yılmaz 2012-13’te Cluj’e karşı yapmıştı.

Sow ayrıca F.Bahçe formasıyla daha önce 2013’te Elazığ maçında hat-trick yapmıştı.