Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Daçka'ya Fener çarptı

Daçka'ya Fener çarptı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe, sahasında Darüşşafaka Doğuş'u 94-72 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Daçka'ya Fener çarptı

F.BAHÇE, play-off yarı finali ilk maçında Darüşşafaka Doğuş karşısında rahat kazandı. Genel bir özet yapmak gerekirse Bogdanovic’in de yokluğunda Daçka cephesindeki bireysel performansların F.Bahçe tarafında takım oyununa üstün gelmeye yetmediği bir maç izledik. İlk çeyrek savunmada olmasa da hücumda ev sahibi iyi başlayan taraftı ama maçın temposu Darüşşafaka’nın sevdiği tempo halindeydi. Kanarya iyi hücum ettiği dönemlerde Daçka hücum ribauntlarının da etkisiyle oyundaydı.
CLYBURN ve Wilbekin’in bireysel performanslarıyla skor bulduğu çeyrek 26-24 Daçka üstünlüğüyle tamamlandı. Sloukas önderliğinde oyunun kontrolünü ele alan sarı-lacivertliler Udoh’un etkili oyunuyla ibreyi lehine çevirmekte zorlanmadı.
50-42 F.Bahçe üstünlüğüyle geçilen ilk yarı sonrası 2. yarıda savunma performansını Euroleague seviyesine çeken sarı-lacivertliler en önemlisi çok süre almayan Türk oyuncuların ve gençlerin süre aldığı bölümde bu savunmayı sahaya yansıttı. Konuk ekipte Wanamaker, Wilbekin ve Furkan’ın faul problemleri oyun performanslarına etki etti şüphesiz ama konsantrasyon problemi bana göre daha belirgin faktördü. 72-57 gidilen son 10 dakikada rakibine geri dönüş şansı tanımayan Kanarya rahat bir oyunla son çeyrekte de üstün olan taraftı ve 94-72 sahadan galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. Darüşşafaka adına serinin devamında savunmanın gerekliliğinin de altı çizilmiş oldu.

Haberin Devamı