Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Son topta yıkıldık!

Son topta yıkıldık!

Euroleague'de Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Panathinaikos'a, bitime 1.2 saniye kala yediği 3 sayılık basketle 70-68 mağlup oldu.

Son topta yıkıldık!

Hafta içinde Anadolu Efes’i dize getiren THY Euroleague’in son şampiyonu, Yunanistan deplasmanından çıkamadı ve 4. maçında 2. yenilgisini aldı.

F.BAHÇE Doğuş, Panathinaikos deplasmanında 2. yarıda hücumda yaptığı hataların faturasını ağır ödedi. İlk yarı ve ikinci yarı birbirinden oldukça farklı bir basketbol sahaya yansıtan sarı lacivertliler, üst düzey performans ortaya koyan Pappas’ı durdurmakta zorlandığı maçta yine Pappas’ın son saniyedeki 3 sayılık isabetiyle sahadan mağlup ayrıldı.

WANAMAKER ve Melli’yle etkili bir ilk çeyrek performansı ortaya koyan F.Bahçe çeyreği 19-21 önde kapattı. 2. çeyrekte boyalı alanı etkili kullanan Kanarya hücumda olduğu kadar savunmada da etkiliydi. 23 sayı bulduğu 2. çeyrekte farkın 8 sayıya kadar çıkaran temsilcimiz devreye de 36-44 önde girdi.

HÜCUMDA SORUN VAR

2. yarıda hücumda basit hatalar ve top kayıpları F.Bahçe adına hücum dengesinin kaybolmasında neden oldu. Sloukas’ın beklenen verimi vermediği anlarda, dış atışlardan da istediği katkıyı alamayınca skor bulmakta zorlandı. Yalnızca 11 sayı üretebildiği 3. çeyreği 55-53 önde tamamlayan sarı-lacivertliler son 10 dakikada da benzer sorunları yaşadı.

Haberin Devamı

ART arda top kayıpları, bireysel skor üretme çabasıyla unutulan top paylaşımı, Pappas’ın ekstra performansıyla birleşince ev sahibini 1 dakika kala 67-66 öne geçirdi. Datome’nin sayılarıyla F.Bahçe skor üstünlüğünü bir kez daha ele alsa da skoru belirleyen isabet bir kez daha Pappas’la geldi ve Panathinaikos 70-68 sahadan galip ayrılan taraf oldu.