Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'ye İspanyol BASK'ını

Fenerbahçe'ye İspanyol BASK'ını

THY Avrupa Ligi'nde 25. hafta maçında Fenerbahçe, sahasında İspanya ekibi Baskonia'ya 79-74 mağlup oldu.

Fenerbahçe'ye İspanyol BASK'ını

TEMSİLCİMİZ F.Bahçe, Sloukas’tan sonra Udoh’un da sakatlanmasıyla kritik eksiklerle çıktı Baskonia karşısında sahaya. Ribaunt üstünlüğünü rakibe teslim etmenin bedelini ağır ödeyen, savunmada ciddi sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler hücumda da maç genelinde istediği momentumu yakalamakta zorlandı. Dixon’ın bir türlü devreye giremediği maçta kısalarından katkı almakta zorlanan Kanarya’ya, her türlü savunma sertliğine maruz kalan Bogdanovic’in çabası da galibiyet için yetmedi.

18-19 konuk ekip üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyrek sonrası 2. çeyrekte İspanyol temsilcisi Larkin’le etkiliydi. Savunmada yaşanan aksaklığı telafi etmekte zorlanan F.Bahçe çember altında Vesely’nin enerjisiyle ayakta kalmaya çalışsa da Hanga’dan gelen sayılarla devreyi 43-35 geride kapattı. Sarı-lacivertliler soyunma odasından ne yazık ki arzu edilen enerjiyle dönmedi ve 2. yarının hemen başında Diop’la fark çift hanelere çıktı. Ancak Melih’in benchten gelerek yaptığı katkı ve savunmada setliğin artması farkın da erimesini sağladı. 1.10 kala 55-56 olan skor Shengelia ve Budinger’le son 10 dakikaya girerken 61-55 oldu.

Haberin Devamı

SON periyotta da beklenen Dixon faktörü devreye girmedi. Bogdanovic’in 3 sayı çizgisinden bulduğu isabetle 4’e inen fark sonrası, Antic ve Bennett’in sayılarıyla son 2 dakikaya 70-71 girildi. Beaubois’dan gelen 5 sayıyla yeniden açılan farkı kapatmaya sarı-lacivertlilerin çabası yetmedi ve konuk ekip 79-74’lük skorla sahadan galip ayrıldı. Coach Obradovic de doğum gününde öğrencilerinden galibiyet hediyesi alamadı.