Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe Süper Lig'de ilk galibiyetini aldı!

Fenerbahçe Süper Lig'de ilk galibiyetini aldı!

Süper Lig'in üçüncü haftasında Ankara'da Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak ligde ilk 3 puanını aldı.

Fenerbahçe Süper Lig'de ilk galibiyetini aldı!

VARDAR faciasının ardından lige dönen F.Bahçe’de tüm gözler Kocaman ve oyuncularının üzerindeydi. Neredeyse galip gelmezseniz dönmeyin havasındaki karşılaşma sancılı olsa da rakibin 10 kişi kalması sarı-lacivertlileri galibiyetle tanıştırdı.

MAÇ 11’e 11 devam etseydi galibiyet zor gelirdi kanaatindeyim. Çünkü, Saldoda ve Guiliano’nın ciddi bir uyum problemi var. Takım pas trafiğini güzel yapıyor ama sonuca etki edecek o final pasları bir türlü gelmiyor. Takımda forvetler suskun, orta saha becerikli ve üretken değil. Bence bu maçın tek artısı Volkan Demirel’in hatasıyla golün yenmemiş olması. Bu geçiş sürecinde ligin 3. haftasında ilk galibiyet ve 3 puan milli takım arasına gireceğimiz bu haftada suları biraz durultur. Artık gelsin yeni transferler…

MORAL KAZANDILAR

21’DE Valbuena’nın içeriye ortasında Halil İbrahim tıpkı forvet gibi kafa vurup topu kendi ağlarına yolladı: 0-1.

34’te Ahmet İlhan’la hava topuna çıkan Skrtel, rakibi kafayı vurduktan sonra İlhan’a müdahale etti. Hakemin penaltı düdüğünden sonra atışı 37’de Ahmet gole çevirdi: 1-1.

Haberin Devamı

42’DE Hasan Ali’ye yerde tokat atan Rantie kırmızı kartı gördü. İlk yarı biterken yaşanan bu pozisyon G.Birliği’ni 10 kişi bırakıp ikinci yarı için umutsuzluğa da itmiş oldu.

67’de F.Bahçe öne geçti. Isla’nın ortasına Giuliano dokunamadı, arkada Ozan topu kontrol edip ayak içiyle takımını öne geçirdi: 1-2.

F.Bahçe, Ankara’dan 3 puanla birlikte moral da alarak İstanbul’a döndü.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 3. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Vardar ile oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçının kadrosuna göre takımının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Kocaman, kalede Kameni'nin yerine Volkan Demirel'i ve savunmanın solunda İsmail Köybaşı'nın yerine de Hasan Ali Kaldırım'ı ilk 11'de başlattı.

Kocaman ayrıca, sakat futbolcular Alper Potuk ve Robin van Persie'nin yerine de yeni transferler Giuliano de Paula ve Roberto Soldado'ya ilk 11'de şans verdi. Giuliano ve Soldado, sarı-lacivertli formayla ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takımda, Vardar maçında sakatlanan Van Persie ile Alper Potuk, Ankara'ya getirilmedi. Sakatlığı süren Mehmet Ekici ile takımla çalışmalara henüz dün başlayan Jose Fernandao da başkent deplasmanında kadroda yer almadı.

Özat'tan kaptanlara görev

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, geçen hafta deplasmanda Atiker Konyaspor'a 3-0 yenildikleri maçın kadrosuna almadığı takım kaptanları Ahmet Oğuz ve Uğur Çiftçi'yi ilk 11'de görevlendirdi.

Yeni transferlerden Elvis Manu ve Dialo'yu ilk kez kırmızı-siyahlı takımda ilk 11'de başlatan Özat, Konya'ya götürmediği Vedat Muric'i ise bu karşılaşmada yanında oturttu.

Gençlerbirliği'nde Çin 2. Ligi'nden transfer edilen ve lisans sorunu hafta içi çözülen Brezilyalı kanat oyuncusu Jailton, 21 kişilik maç kadrosuna alındı.

Özat, yeni transferlerden Skuletic ve orta saha oyuncusu Khalili'ye ise 21 kişilik maç kadrosunda yer vermedi.