Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe turladı: Hoşgeldin Aykut Hoca!

Fenerbahçe turladı: Hoşgeldin Aykut Hoca!

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda evinde Sturm Graz'ı ağırlayan Fenerbahçe 1-1'lik skorla turu geçti. Geçtiğimiz sezon boş tribünlere oynayan Kanarya Aykut Hoca'nın dönüşüyle Kadıköy'ü tekrar cehenneme çevirdi.

Fenerbahçe turladı: Hoşgeldin Aykut Hoca!

VE F.Bahçe play-off’ta. İlk maçta deplasmanda aldığı 2-1’in özgüveniyle maça çıkan sarı-lacivertliler golü bulup maç bitti havasına girse de beraberlik takımı kendine getirdi. Tıpkı Graz’daki gibi son 20 dakika sıkıntılı geçerken, rakibin risk aldığı dakikalar F.Bahçe’nin işine yaradı ancak tabela değişmedi: 1-1.

AÇIKÇASI Valbuena’ya laf söyleyenler, boyuyla dalga geçenler, dün gece utanmıştır diye düşünüyorum. Sahanın her yerine ayak bastı, terini akıttı, asist yaptı ve ancak faullerle durduruldu. F.Bahçe’ye keşke daha önceki sezonlarda gelebilseydi ama kısmet bu günlereymiş.

DİREĞE TAKILDIK

TUR geçilmiş olsa da eksikler göze batmadı değil. 1 hatta 2 forvet ve orta saha. Valbuena çalışkanlığında bir beyin. Ve 1 aylık da bir zaman! 24’te direnen ve hiç boş alan bırakmayan Graz’a karşı sarı-lacivertliler duran toptan ilk pozisyonu yakaladı. Valbuena’nın serbest vuruşuna Ozan kafayı vurdu, az farkla aut.

32, gol dakikasıydı. Valbuena sağ gösterip sol çalım atarak ortasını yaptı, Dirar kafayla dokundu ve 1-0.

Haberin Devamı

F.Bahçe skor avantajını yakalasa da pozisyon girişimlerini bir türlü ceza sahası içinde zenginleştiremedi. Rakip ise Volkan Demirel’e topun bile neredeyse gelmediği 66. dakikada golü bularak skoru eşitledi. Sol kanatta orta sahanın durduğu ve durduramadığı pozisyonda Huspek, Hasan Ali’yi geçip golü rahat buldu: 1-1.

69’DA ise kaleye yakın mesafeden Schubert kafayı vurdu, aut. 84’te öyle bir gol kaçtı ki; hazırlanışı mükemmeldi. Valbuena ile başladı, Mehmet Topal’ın direkten dönen şutu ile son buldu. 89’da Skrtel bire bir pozisyonda golü yapamadı ve maç 1-1 sona erdi.

AHMETHAN SAKATLANDI PERSİE DAHİL OLDU

Sturm Graz karşısında ilk 11’de sahaya çıkan Ahmethan, karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlandı. Genç oyuncu yerini alkışlarla Robin van Persie’ye bıraktı.

Fernandao ve Robin van Persie’nin sakatlığında Aykut Kocaman’ın Sturm Graz’la oynanan 2 maçta da ilk 11’de şans tanıdığı Ahmethan Köse, karşılaşmanın 62. dakikasında sakatlanarak yerini Robin van Persie’ye bıraktı.

Dakikalar 50’yi gösterdiğinde sol dizini tutarak yerde kalan Ahmethan, bir süre daha oyunda kaldı ancak devam edemedi. Bu futbolcunun sakatlığının ardından Teknik Direktör Aykut Kocaman, Ahmethan’ın yerine oyuna Hollandalı yıldız Robin van Persie’yi dahil etti. Ahmethan yerini alkışlarla Van Persie’ye bırakırken, Hollandalı futbolcu da bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giymiş oldu.

Haberin Devamı

DEĞİŞİKLİK YAPMADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sturm Graz'la oynanan ve 2-1 kazandıkları ilk maçın kadrosunda değişiklik yapmadı.
Kocaman, kalede Volkan Demirel'e şans verirken, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluşturdu. Savunmanın önünde Josef de Souza, ve Ozan Tufan'ı oynatan Kocaman, kanatlarda yeni transferler Nabil Dirar ile Mathieu Valbuena'ya şans tanıdı. Tecrübeli teknik adam forvet arkasında Alper Potuk'u, ileri uçta ise yine genç isim Ahmethan Köse'yi sahaya sürdü.
Fenerbahçe'de yeni transferler Dirar ve Valbuena, sarı-lacivertli formayla Kadıköy'de ilk kez maça çıkarken, Carlos Kameni ile Mauricio Isla yedek kulübesinde bekledi. Sakatlığı bulunun Mehmet Ekici ise kadroda yer almadı.
Van Persie kadroda
Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Robin van Persie, 18 kişilik kadroya girdi.
Son iki antrenmanda yapılan testlere olumlu sonuç veren Hollandalı futbolcu, tam hazır olmadığı gerekçesiyle maça yedek kulübesinde başladı.
Van Persie, sakatlığı nedeniyle Avusturya'daki ilk maçta forma giyememişti.
Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Mehmet Ekici, kadroda yer almadı. Teknik direktör Aykut Kocaman, Salih Uçan'ı ise 18 kişilik maç kadrosunda tercih etmedi.
Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde, Van Persie'nin dışında yeni transferler Carlos Kameni, Mauricio Isla, Aatif Chahechouhe, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı ve Miroslav Stoch oturdu.
Sakatlığı devam eden Jose Fernandao'nun yanı sıra, kadro dışı kararı kaldırılarak takımla çalışmalara dün başlayan Gregory van der Wiel, Avrupa listesinde olmadıkları için Sturm Graz maçında kadroya giremedi.
Aykut Kocaman, 1544 gün sonra Kadıköy'de
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Kadıköy'de bin 544 gün sonra sahaya çıktı.
Fenerbahçe'nin başında Ülker Stadı'nda son maçına 12 Mayıs 2013'te çıkan Kocaman, bin 544 gün sonra Kadıköy'ün çimlerine sarı-lacivertli takımın teknik direktörü olarak ayak bastı.
Taraftarın ilgisi büyük
Fenerbahçe taraftarı, Kadıköy'deki sezonun ilk maçında Ülker Stadı'nın tribünlerinin büyük bir bölümünü doldurdu.
Sarı-lacivertli taraftarlar, geçen sezon derbiler ve Avrupa'daki bazı maçlar hariç tribünleri dolduramamıştı.
Her iki kale arkası tribününün tamamen dolu olduğu statta yaklaşık 35 bin sarı-lacivertli taraftar, takımlarına destek oldu.
Öte yandan, 100 kadar Sturm Graz taraftarı da deplasman tribününden takımlarını destekledi.
Hibrit çimde ilk maç
Ülker Stadı'nın yenilenen zemininde ilk maça çıkıldı.
Geçen sezonun son maçından sonra Ülker Stadı'nın zemini tamamen kaldırıldı ve hibrit çime geçildi. Ülker Stadı'ndaki yeni zemin olan hibrit çim beğeni topladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Avrupa'da "kalesi" Kadıköy
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında bu akşam Sturm Graz'ı konuk edecek sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında Ülker Stadı'ndaki son 10 maçını kaybetmedi. Kadıköy'de Avrupa arenasındaki son yenilgisini 17 Eylül 2015'te alan Fenerbahçe, daha sonraki 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik elde etti Fenerbahçe, 43. kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında, iç sahada oynadığı 107 maçta 54 galibiyet, 31 yenilgi aldı
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında bu akşam Avusturya temsilcisi Sturm Graz'ı konuk edecek Fenerbahçe, Avrupa kupalarında son dönemde evinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.
Avrupa kupalarında 43. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, yaklaşık 2 yıldır Ülker Stadı'nda Avrupalı rakiplerine maç kaybetmiyor. Kadıköy'de son 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Fenerbahçe, Avrupalı rakiplerine galibiyet şansı tanımadı. Sarı-lacivertliler, 17 Eylül 2015'te Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 yenildikten sonra Ajax, Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers, Feyenoord, Manchester United ve Zorya'yı mağlup edip, Celtic ve Krasnodar'la berabere kaldı.
Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda savunmasıyla da ön plana çıktı. Söz konusu son 10 maçta rakiplerine sadece 4 kez gol şansı tanıyan sarı-lacivertliler, 6 karşılaşmada kalesini kapattı.
107 maçta 54 galibiyet
Fenerbahçe, taraftarı önünde Avrupa kupalarında oynadığı 107 maçta 54 galibiyet elde etti.
Sarı-lacivertliler, 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla yaptığı ve 1-1 sona eren ilk Avrupa kupası maçından bu yana iç sahadaki 107 maçta 54 galibiyetin yanı sıra, 22 kez berabere kaldı, 31 kez de yenildi.
İç saha maçlarında rakip fileleri 158 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesindeki 117 gole engel olamadı.
Fenerbahçe, Avrupa'da 218. kez sahada
Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında bu akşam sahasında Avusturya'nın Sturm Graz takımı karşısında Avrupa kupalarında 218. maçına çıkacak. Fenerbahçe, Avrupa'da sahaya çıktığı 217 karşılaşmada 81 galibiyet, 44 beraberlik ve 92 mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli takım, Avusturya temsilcilerine karşı oynadığı 5 maçı da kaybetmezken, 3 galibiyet, 2 beraberlik aldı
Fenerbahçe,UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında bu akşam Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla oynayacağı rövanş maçıyla Avrupa sahnesinde 218. kez sahaya çıkacak.
Avrupa kupalarındaki 43. sezonuna, geçen hafta Sturm Graz'ı 2-1 yendiği maçla başlayan sarı-lacivertliler, bugüne dek yaptığı 217 maçta 81 galibiyet, 44 beraberlik ve 92 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 272 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde 321 gol gördü.
Sturm Graz ligine iyi başladı
Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz, Avusturya Birinci Futbol Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. İlk iki maçını kazanan tek takım olarak ligde liderlik koltuğunda bulunan Sturm Graz, geçtiğimiz hafta sonu Austria Wien'i deplasmanda 3-2 yendi.

Haberin Devamı