Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe uçağında şok olay

Fenerbahçe uçağında şok olay

Fenerbahçe'nin kafilesini taşıyan uçak Budapeşte'ye zorunlu iniş yaptı.

Fenerbahçe uçağında şok olay

Fenerbahçe'yi UEFA Avrupa Ligi maçı için Manchester'a götüren özel uçağın Budapeşte'ye zorunlu iniş yaptığı öğrenildi.

Sarı Lacivertli kafileyi taşıyan uçak bugün saat 11.00'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalktı. Uçuşun ikinci saatinde kokpit camına bir kuşun çaprması sonucu iki katlı camın dış bölgesinde bir kırık oluştu. Bu olay üzerine en yakın havalimanına iniş izne isteyen uçuş ekibi, uçağı yarım saatlik bir süre içerisinde Budapeşte Havalimanı'na indirdi.

Uçaktaki yolcuların herhangi bir sağlık problemi bulunmadığı öğrenilirken, İstanbul'dan gelecek yeni bir uçakla yola devam edileceği öğrenildi.

Şüpheli açıklama

Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamada, uçağın camına kuş çarptığı ve camın bu yüzden zarar gördüğü ifade edildi. Ancak, yaklaşık 4 saatlik İstanbul - Manchester uçuşunun 2. saatinde meydana gelen olayın "kuş çarpması" nedeniyle gerçekleşmesi fiziksel olarak imkansız. Çünkü uçağın o saatte yaklaşık 35 000 feet (yaklaşık 10 bin km) yükseklikte bulunması gerekiyor. Bu yükseklik seviyesindeki basınç ve oksijen azlığı, ayrıca dışarının yaklaşık -50 santigrad derece olması sebebiyle o irtifada kuş da dahil olmak üzere hiçbir canlının serbest bir şekilde yaşaması mümkün değil.

Haberin Devamı

"Kuş çarpması olamaz"

Konuyla ilgili olarak görüş bildiren pilotlar da, bu arızanın kuş çarpması gerçekleşemeyeceğini, camda daha önce bulunabilecek bir çatlağın, basınç veya benzeri faktörler nedeniyle büyümüş olabileceğini belirtiyor.

Camı değiştirilecek olan uçağın 15.30'da havalanacağı öğrenildi.

Ayrıca; Advocaat TSİ 20.00'de basın toplantısında katılacaktı. Son çalışma Old Trafford'da 20.30'da yapılacaktı. Bu program da rötar yapabilir

Fakat şok bir haber de İngiltere'den geldi! Manchester Havalimanı'nda uçak kazası nedeniyle pistler kapatıldı.

Ezeli rakiplerden F.Bahçe'ye 'geçmiş olsun' mesajı

Resmi Twitter adresinden açıklama yapan iki kulüpten Galatasaray; "Manchester yolculuğu sırasında uçağının camı çatlayıp Budapeşte’ye zorunlu iniş yapan Fenerbahçe kafilesine geçmiş olsun dileriz" dedi. Beşiktaş ise; "İngiltere yolculuğu sırasında Budapeşte'ye zorunlu iniş yapan Fenerbahçe kafilesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz"

Haberin Devamı