Gazete Vatan Logo
Basketbol Fenerbahçe Ülker güle oynaya!

Fenerbahçe Ülker güle oynaya!

Beko Basketbol Ligi 16. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 87-63 yendi.

Fenerbahçe Ülker güle oynaya!

Beko Basketbol Ligi 16. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 87-63 mağlup etti.
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta pota altında Zoric ile bulduğu sayılar Fenerbahçe Ülker, için yeterli olmadı. Theodore, Ali Karadeniz ve Barbour'un basketleriyle üstünlüğü ele alan konuk ekip, ilk periyodu 5 sayı farkla 22-17 üstün geçti.

İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker, rakibinin kolay sayı bulmasının önüne geçerken, özellikle Melih Mahmutoğlu ve Ömer Onan'ın basketleriyle de üstünlüğü ele alarak, farkı kapattı ve 18. dakikada 7 sayılık (37-30) farka ulaştı. Sarı-lacivertliler, devreyi de 39-34 galip tamamladı.

Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde yaptığı başarılı savunmayla, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne şans tanımadı. Bu periyotta rakibinin yalnızca 6 sayı bulmasına izin veren sarı-lacivertli ekip, Zoric, Preldzic, McCalebb, Bjelica ve Vidmar'ın basketleriyle son çeyreğe girerken, farkı 25 sayıya (65-40) çıkardı.

Başantrenör Obradovic'in Metecan Birsen, Berk İbrahim Uğurlu ve Ayberk Olmaz gibi genç oyunculara süre verdiği son çeyrekte de oyun üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe Ülker, müsabakadan 87-63 galip ayrıldı.

Sarı-lacivertli ekipte süre alan tüm oyuncuların skora katkı yapması dikkati çekti.

Haberin Devamı