Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe Ülker Komşu'da kayıp

Fenerbahçe Ülker Komşu'da kayıp

Sarı-lacivertli temsilcimiz, THY Euroleague C Grubu 3. maçında Panathinaikos'a erken boyun eğdiği maçta 91-73 mağlup oldu ve ilk mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe Ülker Komşu'da kayıp

Fenerbahçe Ülker sezon başı hazırlık maçında nasıl oynayabilirse, Panathinaikos karşısında da öyle oynadı, kaybetti. Her iki potada da parçaları birleştiremeyen sarı-lacivertliler, belki de bu sezon bir kez daha yanına yaklaşamayacağı kadar kötü bir oyun sergiledi ve Euroleague'deki ilk yenilgisini aldı: 91-73

Oaka'daki maç Fenerbahçe Ülker adına iyi başlamadı. Diamantidis'in yön verdiği Pana hücumlarında Slaughter'ın dış, Batista'nın pota altından sayıları 21-10 yaptı ve Obradovic'e molayı aldırdı. Savunmada Panathinaikos'un önüne set çekemeyen temsilcimiz, hücumda da tutuk bir oyun sergileyince ilk çeyrek 31-19 ev sahibi takımın üstünlüğüyle noktalandı.

Maça iyi başlamanın avantajıyla özgüveni yüksek bir oyun sergileyen Panathinaikos, Slaughter'ın durdurulamaz 3 sayılık performansı farkı basamak basamak tırmandırdı. Hücum disiplininde birebir tercihlere yönelen Fenerbahçe Ülker, istediği verimi bir türlü yakalayamadı. Yüksek yüzdeli şutlarına ara vermeyen Pana, 25'e kadar çıkardığı çeyreği de 59-36 önde kapatarak devreye epey rahat girdi.

Haberin Devamı

Kabus üçüncü çeyrekte de devam etti. Pana'nın inanılması zor dış atış yüzdesiyle skor 70-40'a taşınınca Obradovic eski takımına karşı bir mola daha almak zorunda kaldı. Bu çeyrekte skor eşitlenmiş gibi görünse de (23-21) Fenerbahçeli oyuncuların parkede yansıttığı kabulleniş hareketlenmemize ve oyuna ortak olmamıza olanak vermedi: 82-57 (Üçüncü çeyrek sonucu)

Son on dakika rölanti tempoda oynanırken Fenerbahçe Ülker'in çabaları farkı 20'ye kadar indirdi. Çeyrekte 16-9 üstünlük kursak da Pana'nın sayı farkının eritmek mümkün olmadı ve karşılaşma 91-73 sona erdi.

Pana'da Slaughter 23, Batista 14, Fotsis 13 sayıyla galibiyetin mimarı olurken Fenerbahçe'de Bjelica 16, Vesely 13, Bogdanovic 19 sayı üretti.

Temsilcimiz gelecek hafta İstanbul'da Barcelona'yı konuk edecek.