Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe uzatmada yıkıldı

Fenerbahçe uzatmada yıkıldı

Sarı-lacivertliler Soma yararına İngiltere'de oynanan maçta Sheffield United'a 90+1'de Collin'den gelen golle boyun eğdi

Fenerbahçe uzatmada yıkıldı

İkinci hazırlık maçında İngiltere’nin köklü takımlarından Sheffield United'le karşılaşan F.Bahçe, Soma yararına oynanan maçtan 2-1 mağlup ayrıldı. Yeni sistem denemesi yapan Ersun hoca, Topuk Yaylası’nda denediği varyasyonlar üzerine kurdu maçı. Sonuçta hazırlık maçlarının kaderidir bu. Oyunu ciddiye aldıkları dakikalarda sarı-lacivertlilerin etkinliği tartışılmaz ancak skora katkı çift forvetin oynadığı maçta daha çok yapılmalıydı. Dün sahada biraz karışık bir düzen vardı, rakibin zayıflığına göre futbol oynandı. Sevilla maçı bize daha net doneler verir.
İLK MAĞLUBİYET!
6'da Sheffield’ın kullandığı kornerde defans baka kaldı, McNulty kafayı müsait pozisyonda vurdu, aut. Oyundaki baskısını ilk daikadan itibaren hissettiren F.Bahçe, 11’de golü buldu. Asist kralı Caner’in ortasına Webo kafayı vurdu: 1-0. 17’de Sow’un güzel pasına Gökhan koştu vurdu, aut. 31’de yine Gökhan’ın ortasına Webo rövaşata denedi, kaleci Howard topu zorlanmadan tuttu. 42’de Sow kaleci Howard’ı geçemedi.
2. yarıda Sow 49’da bir kez daha altı pastan topu ağlara gönderemedi, korner. Sheffield’in ikinci tehlikeli atağı 61’de geldi. Campbell’in ortasına McNulty kafayı vurdu, Mert uçarak golü önledi. 64'te Diego çalımları seriye bağladı durdu vurdu, kalecinin kucağına gitti. 71’de evsahibi takım F.Bahçe’nin karışık oyun sisteminden faydalanarak golü buldu. Reed’in ortasına Porter kafayı vurdu: 1-1. Dostluk maçında skor da dostluğu bozmayacaktı ancak 90+1'de Collin’in attığı kafa golü bu sezonun ilk mağlubiyetini getirdi: 2-1.
DIEGO: Sheffield maçında oyundaki ağırlığını daha çok hissettirdi. Sanki biraz daha serbest oldu mu daha verimli işler yapacak gibime geliyor. Uzun ve ara pasları zekasıyla birleştirdiğinde gol yollarında F.Bahçe çok etkili olur. Ersun hocanın da demesine göre geriye sadece zamanlama sorununu çözmek kalıyor. Henüz Webo ve Sow ile beklenen uyumu yakalayamadı. İlerleyen haftalarda Diego’dan gole giden topları daha çok göreceğiz.
EMRE: Kampın da hazırlık maçlarının da en çalışkan ismi. Diego takımın yeni transferi ancak sakatlanmayan Emre de takımın en iyisi olma yolunda. Her topa basıyor. Kilo da verdiği için yorulmak nedir bilmiyor. Hırsından hiçbir şey kaybetmemiş. Topal’ın hazır olmamasından kaynaklanan sıkıntılar yaşasa da F.Bahçe’nin en büyük silahı.
GÖKHAN: Sağ bek sağ kanat bütün koridoru kullanıyor. Allah ciğer vermiş bu çocuğa. Orta sahadaki değişkenli sistemden dolayı maçın büyük bir bölümünde git-gel yaptı. Ataklara olan katkısı mukayese kabul etmez. Golün ortası soldaki Caner’den gelse de Gökhan’ın ortalarındaki zafiyeti mutlaka giderilmeli.

Haberin Devamı