Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçe'ye Konyaspor freni!

Fenerbahçe'ye Konyaspor freni!

Süper Lig'in 17. haftasında deplasmanda Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe maçtan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Fenerbahçe'ye Konyaspor freni!

5maçlık galibiyet serisi yakalayan F.Bahçe, Konya deplasmanın da bu seriyi bitirdi: 1-1. İlk yarının bitiş maçına çıkarken son günde cezalı 3 oyuncuya Janssen ve İsmail’in sakatlıkları da eklenince bu kadar eksik sarı-lacivertlilerin oyun kurgusunu tamamen değiştirmek zorunda kaldı.

KONYA her ne kadar Isla’nın ikramıyla golü bulsa da kaleye geldiklerinde tehlikeyi hissettirdiler. F.Bahçe adına ise ilk golü yemek büyük handikaptı. Cevap çabuk verilse de karmaşık düzen ve kaos futbolu sahne alınca puan kaybı da kaçınılmaz oldu.

FORVETSİZ sistemle sıkışık anlarda her maç kazanılmıyor. Fernandao ve Soldado oyuna girdi ama sonucu değiştiremedi.

MANYAMA DİREĞE TAKILDI

İLK yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçta Aykut Kocaman mutlak galibiyet için ikinci devreye çıkarken genç Oğuz’un yerine Soldado’yu oyuna alarak risk aldı. 58’de ise İsla’nın hatası golle sonuçlandı. Tam oyun kuracakken geri pasını karıştıran ve asist yapar gibi Ömer Ali’ye topu veren Isla yenilen golün de mimarı oldu: 0-1.

66’DA gol yüklenen F.Bahçe’de Aatıf ortaladı, Soldado kafayı vurdu, Serkan güzel kurtardı ve topun hakimi oldu.

Haberin Devamı

69’da skora eşitlik geldi. Tıpkı geçen hafta Karabük maçında olduğu gibi Valbuena’nın kornerine Mehmet Topal kafayı vurdu: 1-1.

70’te bu sefer de Alper, Serkan’ı geçemedi. 85’de ise serbest vuruşa Manyama kafayı vurdu, top direkten döndü. Uzatmada Fernandao’da yakın mesafeden sonra da Valbuena golü atamayınca 1-1’e razı oldular.

Fenerbahçe 1 puanı alarak maç fazlasıyla 33 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

Konyaspor ise 15 puanla ilk yarıyı kapattı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 17. haftasında Atiker Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, ligde son oynadıkları Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'ine göre 5 değişiklik yaptı.

Süper Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor maçındaki ilk 11'de yer alan futbolculardan Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı ve Roberto Soldado'nun yerine Mauricio Isla, Luis Neto, Hasan Ali Kaldırım, Oğuz Kağan Güçtekin ve Mathieu Valbuena'yı ilk 11'de sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, karşılaşmaya Volkan Demirel, Isla, De Souza, Neto, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Oğuz Kağan Güçtekin, Mehmet Topal, Chahechouhe, Giuliano ve Valbuena'dan oluşan ilk 11 ile başladı.

Sarı-lacivertli takımda yedeklerde kaleciler Carlos Kameni ve Erten Ersu ile Yiğithan Güveli, Samed Karakoç, Serhat Kot, Ozan Tufan, Alper Potuk, Jose Fernandao ve Soldado yer aldı.

Fenerbahçe'de sarı kart cezalıları Skrtel, Neustaedter ve Şener Özbayraklı'nın yanı sıra sakatlığı bulunan Vincent Janssen ve İsmail Köybaşı ise kadroda yer almadı.

Atiker Konyaspor'da da 2 değişiklik

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de Göztepe ile yaptıkları maçın 11'ine göre takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam, Göztepe maçının ilk 11'inde yer alan Selim Ay ve Wilfred Moke'nin yerine Ali Çamdalı ve Jens Jonsson'ı ilk 11'e dahil etti.

Atiker Konyaspor karşılaşmaya, Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Filipovic, Ferhat Öztorun, Ali Çamdalı, Jonsson, Vedat Bora, Bourabia, Ömer Ali Şahiner ve Milosevic ilk 11'i ile başladı.

Haberin Devamı

Yeşil-beyazlılarda yedeklerde kaleciler Patrik Carlgren ve Abdulaziz Demircan ile Selim Ay, Savaş Polat, Kadir Kaan Özdemir, Musa Araz, İsmail Güven, Lebogang Manyama ve Moryke Fofana yer aldı.

Yeşil-beyazlı ekipte, sakatlıkları nedeniyle Abdou Razack Traore, Volkan Fındıklı, Amir Hadziahmetovic, Malick Evouna, Eren Albayrak ile kadro dışı kalan Imoh Ezekiel forma giyemedi.