Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Avrupa'nın kralı ligde de aynı

Avrupa'nın kralı ligde de aynı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında Fenerbahçe, TOFAŞ'ı 92-76 yendi.

Avrupa'nın kralı ligde de aynı

EUROLEAGUE şampiyonu F.Bahçe yorucu ama mutlu geçen hafta sonunun ardından Spor Toto Basketbol Ligi play-off ilk maçında Tofaş’ı ağırladı. İki takımın da hücumda etkili olduğu ilk çeyrekte konuk ekip Mejia’nın sayılarıyla etkiliydi. Vesely ile çember altında etkili F.Bahçe, savunmada sertlikten uzaktı.

TOFAŞ bu durumu avantaja çevirse de çeyrek sonuna doğru sarı-lacivertliler savunmada ağırlığını koymaya başladı. 22-23 Bursa temsilcisinin üstünlüğüyle tamamlanan ilk çeyrek sonrası başta Ahmet Düverioğlu olmak üzere sarı-lacivertliler savunma direncinin yanı sıra hücumda da Bogdanovic ve Sloukas’la üretkendi.

MELİH’İN 3 sayılık isabetiyle 1 dakika kala çift hanelere çıkan fark sonrası Yiğit Arslan’ın üçlüğü devre skorunu belirledi. (44-37). Ekpe Udoh’un boyalı alandaki etkinliğiyle ağırlığını koyduğu 3. çeyrek Bogdanovic’in sayılarıyla F.Bahçe farkı 9’a kadar çıkarsa da geri dönmeyi başardı ve son 10 dakikaya 64-60’lık skorla gidildi.

AHMET ALKIŞLARI HAK ETTİ

Düverioğlu’nun performansıyla göz doldurduğu son çeyrekte oyunun kontrolünü ele alan sarı-lacivertliler, Dixon ve Datome’nin sayılarıyla çift hanelere çıkan farkın erimesine izin vermedi ve sahadan 92-76 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti. Favori Kanarya’da coach Obradovic, Euroleague yorgunu oyuncularını dinlendirmek adına rotasyona giderken özellikle Ahmet’in performansı alkış aldı.

Haberin Devamı