Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Fenerbahçeli üç genç oyuncu ABD yolcusu

Fenerbahçeli üç genç oyuncu ABD yolcusu

Fenerbahçe Doğuş altyapısında oynayan üç genç oyuncu gelecek yıldan itibaren basketbol kariyerlerine ve eğitimlerine ABD’de devam edecekler.

Fenerbahçeli üç genç oyuncu ABD yolcusu

Fenerbahçe Yıldız Takımı oyuncuları 2001 doğumlu Gökhan Özkan ve Fuat Farisoğlu ile 2000 doğumlu Mert Halavurte kariyerleri için önemli bir adım atarak kariyerlerine ABD’de devam etme kararı aldı.

Fenerbahçe’nin kadrosuna 2014’te katılan Mert Halavurte, İstanbul şampiyonluğu yaşarken Avrupa’nın prestijli altyapı turnuvası Adidas Next Generation’da da oynadı. Sarı-Lacivertli U18 takımıyla da Türkiye dördüncülüğü yaşadı.

2014’te Sarı-Lacivertli kulübe gelen Fuat Farisoğlu da yıldız takımıyla Türkiye şampiyonasında oynadı ve İstanbul şampiyonluğu yaşadı. 2016’da Fenerbahçe’ye katılan Gökhan Özkan da İstanbul şampiyonluğu yaşadı.

UBA International’ın desteğiyle ABD’den burs kazanan oyunculardan Mert Halavurte eğitim hayatına ve basketbol kariyerine Jacksonville / Florida’da, Gökhan Özkan da Seattle’da devam edecek. 29-30 Nisan’da düzenlenen NCAA Onaylı İstanbul Showcase 2017’ye de katılarak burs kazanan Fuat Farisoğlu da Seattle’a gidecek bir başka oyuncu oldu.

NCAA Onaylı Showcase’ler Önemli Bir Fırsat

Haberin Devamı

Bugüne kadar Türkiye’de UBA International’ın beş kez düzenlediği NCAA Onaylı Showcase organizasyonlarıyla kendilerini ABD’deki yetenek avcılarına gösteren birçok genç basketbolcu çeşitli okullardan burslar kazandılar. 14-21 yaş aralığındaki basketbolcuların katılım sağladığı NCAA Onaylı Showcase’ler yılda iki defa genellikle Nisan ve Temmuz aylarında düzenleniyor. Hafta sonunda iki gün boyunca oynadıkları maçlarda yeteneklerini sergileyerek beğeni kazanan oyuncular ABD’deki okullardan burs teklifleri alarak kariyerlerine ve eğitimlerine bu ülkede devam edebiliyor.